När vi var i Småland och fiskade kräftor hade svärmor (Mona) gjort en fantastisk god kaka. Ville dela med mig av receptet. Kanske det är så att någon av er känner för att baka i helgen? Här kommer receptet.
X
Ger ca 10 bitar
X
3 morötter (300g)
1 mogen banan
2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 tsk malen ingefära
2 tsk kanel
2 ägg
2 dl råsocker
1 dl olja (t ex olivolja)
1 dl riven kokos
(matfett och riven kokos eller ströbröd till formen).
X
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 175 grader
- Smörj och bröa en sockerkaksform eller liknande med kokos eller ströbröd.
- Skala och riv morötterna grovt. Skala och mosa bananen med gaffel. Blanda mjöl, bakpulver, ingefära och kanel.
- Vispa ägg och socker bitt och fluffigt. Tillsätt mjölblandningen i äggvispet.
- Rör försiktigt och tillsätt sedan olja, morötter, banan och kokos. Blanda väl och häll smeten i smorda formen.
- Grädda i 30-40 minuter i ugnen. Låta kakan svalna i formen innan den stjälps upp.
Mona dekorerade med rönnbär, vilket jag tycker är fantastiskt vackert så här på höstkanten.
X
Kram
1 kommentar:
Bilden äter man upp utan problem och om kakan är lika god så är det en hit!
Trevlig fredag!
Kram Mariette
Skicka en kommentar