torsdag 15 januari 2009

Feng Shui skola 1 (introduktion)

Då drar vi väl igång "litta nätt" (som de säger här i Skåne) med Feng Shui skolan. Jag numrerar dessa inlägg så ni enkelt kan "catch up" om det är något ni missat eller vill gå tillbaka till.
X
Feng Shui betyder vind och vatten. Det är en gammal österländsk lära som funnits i över 3000 år. Den grundläggande tanken är att vi påverkas av allt runtomkring oss - färger, former, material, möblering och energifält. Genom Feng Shui kan vi få hjälp att förstå hur vi påverkas av vårt hem, vår arbetsplats, men också av naturen och de närliggande omgivningarna.
X
När det finns för många saker, färger och former i vår närhet konkurrerar de ut varandra. Alla yttre intryck i vår miljö skapar impulser och ger oss budskap som sätter ingång våra tankar och lustar till olika saker. Genom att medvetat använda den här kunskapen skapar man förutsättningar för att på ett enkelt sätt uppnå sina mål. Praktiska exempel kan vara:

Med rätt färger och material kan man balansera upp ett rum så det känns mer välkomnande. Vi kan skapa trygghet genom att placera skrivbordet eller sängen i kraftposition, med uppsikt över rummet och med vägg bakom oss som stöd. Genom att sätta symboler i vårt hem eller på vår arbetsplats, kan vi ständigt påminnas om vad vi behöver förändra i våra liv och därmed ta ett första steg till förbättring.

Feng Shui utgör även ett betydelsefullt inslag hos företag i västvärlden. I Asien betraktas Feng Shui som ett väsentligt inslag i det dagliga livet och affärmän i Hong Kong, Singapore och Malaysia är flitiga användare. I västvärlden vinner Feng Shui mark överallt. Stora bolag som använder sig av den österländska läran är British Airways, Disney Corporation, Hewlett Packard, Body Shop, Wallstreet Journal, Oprah Winfrey och Donald Trump.

I Sverige har mina lärare inrett Sveriges första Feng Shui certifierade hotell. Avalon hotel i Göteborg. Har även blivit utsett till Göteborgs vackraste byggnad. Kika gärna in där om ni är i Göteborg någon gång. Det är är värt ett besök. Harmoniskt, stilsäkert, affärsmässigt och professionellt. Många kändisars favorithotell.

X

Summa summarum: Feng Shui handlar om enkelhet i livet utan att för den skull vara minimalistisk. Att samspelet mellan den yttre miljön och den inre känslan ger ett ökat välbefinnande. Huvudtanken med en vacker miljö är inte stilen, utan balansen mellan människan och dess omgivning.
X
Mina bilder idag får bestå av vackra tulpaner som förgyller i vintertid. Servetterna på bilden ovan, fyndade jag igår på Rusta. Finns i massa underbar färger. Lite "Green gate" över dem. Passar på att önska alla en riktigt trevlig helg!





40 kommentarer:

Lilla huset på prärien sa...

Jätteintressant Jannice! Är tanken nu att du ska arbeta med det på heltid eller kommer du att ha något annat jobb vid sidan av? Hur är det med Skåningar? Förstår de någonting av det här med Feng Shui eller? Har en väninna som arbetar med styling (allmänt) och hon har faktiskt en del att göra...

Ha det bäst!

Kram Jenny

rosenskära sa...

Vad roligt med en så kunnig helsingborgare som dessutom är generös nog att dela med sig av sitt kunnande! Har ju läst din blogg ganska länge, men missat att du bor här! Tycker mycket om de milda färgerna i ditt hem,och Bosse är en killersnygg katt!

Kommer absolut att följa din bloggkurs med intresse!

Lena

Hanna sa...

Tack för lilla lektionen :)
Trevlig helg till dig med!

Kram Hanna

Hemmalycka sa...

Ja det finns mycket att lära där.
Fin blogg :)
Kram Åsa

me and alice sa...

Hej Jannice!
Tack för den första lektionen!!! Imponerande! Vad duktig du är! Vad roligt att du också numrerar så man lätt kan falla tillbaks och kolla....
Vackra tulpaner! Måste nog införskaffa en bukett jag också. Så krispiga och fräscha!
Trevlig helg till dig!
Kraam Susanne

Svenska inredningsbloggar sa...

Åh, vad spännande och intressant. Lägger till i länklistan direkt.Kram Katta

Katta sa...

Äh, jag gjorde det igen. Glömde logga ut från inredningsbloggar.Katta

www.palindgarden.blogspot.com sa...

Va kul det här var himla intressant att läsa! Härliga bilder oxå och vilket rusta fynd! Ibland kan dom överaska :)

Ha en skön helg, kram madde!

Anneli sa...

Så flott at jeg fant bloggen din i dag da jeg surfet rundt (:
Feng Shui er noe som virkelig interesserer meg!
Jeg har lagt merke til at det vi omgir oss med, har stor betydning for hvordan vi har det.
Gleder meg til å følge dine leksjoner (:
Linker til siden din, hvis det er ok?
Riktig god helg ønskes!
Klem <3 Kram

Katarina sa...

Ska bli kul att lära sig om Feng Shui :)

KulTur i Natur sa...

Tittar bara in och önskar dig en God och Glad Helg! :)

Självklart följer jag Feng Shui-skolan.

Tycker nya blogg-layouten utstrålar...proffsighet.

Kram!

(f.d. Sök och du skall finna)

millandante sa...

Tack för denna första lektion! Mycket spännande och lärorikt. Blir nyfiken på Avalon och ska titta in nästa gång jag är i Göteborg.
Ha en trevlig helg!

Birgitta sa...

Hej har precis hittat hit och blir nyfiken. Detta vill jag följa!
Ska kika in på din gamla blogg oxå

Jorunn sa...

Så hyggelig at du deler dine kunnskaper om Feng Shui med oss i blogglandia. Det setter hvertfall jeg veldig stor pris på, jeg synes det er meget interessant og har i lengre tid hatt lyst til å lære mer. Følger spent med videre!
Ha en fin helg!
Klem fra Jorunn

Monica sa...

Hej !!!
verkligen intressant och lärorikt......!!!!!
Otroligt roligt att få lära sig mer.......
Viktigt med harmoni i ett hem.....
Härliga bilder....härliga färger....
Kram,
Monica i Rom

Gnistrande snö sa...

Hej,

åh vilken ljuvlig blogg du skapat här på det nya stället. Jag njuter av allt jag ser. Och den där tävlingen vill jag förståss vara med i...om det inte är försent...ska kolla upp det och länkar.

Kram
Katarina

Gnistrande snö sa...

Hej igen,

nu har jag länkat.
Lägger även upp en 'vanlig' länk till din sida så att jag lätt ska hitta tillbaka. Hoppas det är ok.

Kram

Lisa Marklund sa...

Så vackert med tupaner och fina servetter :-). Jag följer din Feng Shui skola, det är jätteintressant, har läst lite i ämnet och tror absolut att harmoni mellan människan och omgivning ger ro i själen.
(Kul att du också bor i Helsingborg
Ha en fin helg
//Lisa

Casa Loda sa...

Hej!
Allra först måste jag bara säga, vilken fin layout den nya bloggen har.
Och din Feng Shui-skola är ju toppen. Du skriver verkligen bra. Tänkte att det här är ju lika bra som böckerna jag läst. Ska verkligen bli kul att följa din skola. Tack för att du delar med dig! Kanske blir en bok så småningom?

Kram Annika

Sara sa...

Tusen tack! Ska kika in på hotellets hemsida nu. Och tack för tipset om Rusta. De har en hel del fint som jag förstått, så det kan vara väl värt ett besök tror jag. Ha det gott! Kram Sara

Ullis/Leva på landet sa...

Jätte kula tt du skriver om feng shui och lär oss lite mer. Tycker att det är så spännande. Vilket underbart tvättfat du har ropat in. Så vackert.

Ha en bra helg!
Kram Ullis

Anonym sa...

Verkligen intressant! Har precis börjat följa din blogg och ser fram emot fler "lektioner"!

Trevlig helg!

Hälsningar
Thereze

Anna sa...

Härliga bilder, slängde själv ut alla gamla julblommor igår och in med nytt och fräscht bl a pärlhyacinter och en härlig bukett med tulpaner, man blir så glad :-) Kram Anna som precis hittat hit :-)

Unknown sa...

Har precis i dagarna hittat hit. Och det samtidigt som jag har bestämt mig för att gå en utbildning i Feng shui. Undrar då förstås vart du gick. Nyfiken som jag är och alltid trevligt med fler alternativ att välja mellan.
Har länkat hit från min nystartade blogg, hoppas det går bra. Ska bli spännande att följa din blogg iallafall.
Ha det gott
Maria

White Season sa...

Hej, Vad kul med din nya blogg, första gången jag kikar in här och det ser så himla trevligt och fint ut, härlig layout. Och spännande och intressant text, lycka till med alla dina projekt. Trevlig lördag kväll, Kram Malin

mylovelygrandma sa...

Tack för att du höll tummarna för mig igår, det gick bra med tentan :) Så spännande att läsa om Feng Shui! Läste att du precis blivit klar med din utbildning. Var har du gått den utbildningen och hur lång var den? Kram Josefin

Anonym sa...

har ätit nyårmiddag på Avalon - snyggt inredning, god mat och trevlig personal. vill ni inte äta har de finfina drinkar!
när jag läser bloggar som din blir jag himla sugen på att börja med en egen! ska bli kul att läsa vidare om feng shui. Lycka till!

Design i tid och rum sa...

hej! så bra idé att skriva om det.
Vi är säkert många som vill lära oss.
På tal om lära,jag ska om två veckor börja min anndra termin "inredning -design"linje på Folk universitet.Hoppas du kommer i håg mig.
jag vet inte hur mycket har det förändrats sedan du var där,jag är nöjd med utbildningen,men ibland tycker jag att dem har för lit tid för oss.Jag vill gärna ha mera tid för individuellt diskussion om pågående projekt. Vi kommer att få lära oss,och prova på, data program (sketchup 3D ).
Jag tror och håller med dig att dem måste förbättra sig.


....ha en bra helg Dadda

Interiörboden sa...

Vilket fint inlägg du har gjort!! :) Jätte fint!

Ha en jätte bra helg.
Kram Sandra

Anonym sa...

Feng shui låter riktigt intressant, man hör mer och mer om det. Måste bara skratta när jag såg Bosse i ditt vackra fat. Så typiskt katter.
De tror att allt man kommer hem med är till dom. Jag läste nån'gång att det är katten som låter dig bo i hans hus, inte tvärtom, som vi tror, för katten tycker du kan vara bra att ha som matbespisningspersonal...
Kram
Helen

Grethe Linda sa...

Nydelig moderne og spennende blogg, sluker alt om Feng hui, dette blir gøy.
Klem fra Grethe Linda

♥ Pia... sa...

Hej...här slank jag in via..nån blogg som jag inte kommer ihåg..du vet..man hoppar från den ene till andre:)..feng shui är väldigt fascinerande..något som förmodligen varje litet hem skulle må bra av att ha..vad jag tycker är svårt..var börjar man?..förstår att det är det lilla, allra först..men ¨VAD väljer man ?PIA

Inspiration i vitt sa...

Hej Jannice, tack för din rara på hälsning hos mig, vilken tur att det blev så för då kom jag till dig.
Grattis till dina färdig utbildningar vad roligt du måste ha haft och vad skönt att det ät över.
Kanske lite pirrigt oxå att man ska klara sig själv men förstår att det är spännande oxå.

Jag är jätte intresserad av Feng Shui och följer mer än gärna din fina blogg.Givetvis så skrev jag en kommentar i tävlingen oxå.
Kram/Ingela.

Anonym sa...

Oj vad intressant, detta ska jag följa med glädje.

Kram annica

Sanna & Niklas Bröllop! sa...

Tack vad kul att läsa om Feng Shui.

Slänger mig med det uttrycket ibland men vet kanske inte så mycket om det...

Hälsningar Sanna

Lilla huset på prärien sa...

Tusen tack Jannice! Jag har haft en härlig dag tycker jag. Alldeles lagom. Ingen stress utan bara mysigt :)

Imorgon börjar vardagen igen men jag ska njuta av tillvaron så mycket jag bara kan. Kanske rensa ut något skåp månne... Feng Shui *ler* Vad ska du hitta på?

Kram Jenny

Ann-Catrin sa...

Gud så spännande!!
Gillar det där tänket!!
kram på dig
A-C

H A N N A S - F O R M sa...

Å, vad spännande läsning...måste tyvärr gå till sängs men jag återkommer...fina bilder!

KRAM och god natt!
Hanna

- sa...

Vilken fin blogg! Den kommer jag följa med glädje! Jag tycker det är så intressant med feng shui, jättekul att få lära sig mer. Länkar hit från min nystartade blogg, hoppas det är ok.

Lycka till!
// Lena

- sa...

Vilken fin blogg! Den kommer jag följa med glädje! Jag tycker det är så intressant med feng shui, jättekul att få lära sig mer. Länkar hit från min nystartade blogg, hoppas det är ok.

Lycka till!
// Lena

Related Posts with Thumbnails