fredag 5 juni 2009

Feng Shui skola 7 (Färglära)

Vad är färg? Färg är består av energi som vibrerar på olika frekvenser och våglängder. Därför ser vi inte bara färg med ögonen utan tar även in färg med huden. Ja, så det spelar roll om man sover i ett rött påslakan och lampan är släckt. Självklart påverkas vi även av de klädesplagg vi har på oss. Svart absoberar energier, och vitt blir som ett "skydd". Det är därför man alltid yogar i vita kläder. Vet vi hur färgerna påverkar oss, kan vi välja en färg som passar rummets aktivitet och det vi vill få fram. Genom att välja en neutral färg på väggarna är det lättare att ändra efter årstid och humör.
X
Färgernas inverkan

Yangfärger – varma – aktiva
Yinfärger – kalla – lugna
Neutrala färger – grön/blåa tonerStudier visar att vår puls ökar om vi tittar på en röd färg. Varför använder vi oss då inte av dessa verktyg? Vilka färger på väggarna kan förbättra vår inlärningsförmåga? Hur kan vi skapa välbefinnande i ett väntrum, i skolan eller för patienter på ett sjukhus? Visst är det spännande?

Passar på att önska er en trevlig helg! Imorgon passar vi på och fira lite extra när det är Sveriges nationaldag, vänner på besök! Och på söndag går vi självklart och röstar :)

Kram

13 kommentarer:

Jenny sa...

Hej! :) Färglära är verkligen intressant! TACK rara du för din kommentar! Önskar också att vi bodde närmare, kanske en dag? ;) Vi håller en tumme :) 10-15 mil är ju mycket bättre än 100 :) Ha en riktigt underbar helg min vän! Stor KRAM

Jenny-jennyshemochharmoni.blogg.se

Lilla huset på prärien sa...

Åh vad spännande Jannice! Man tänker inte riktigt så när man inte har den kunskapen. Spännande att få läsa om det här hos dig! Undrar vad det då betyder att jag trivs bäst i svarta kläder...?

:) Kram Jenny

Inspirera Mera sa...

Det är verkligen intressant hur färger påverkar oss. Trevlig helg, kram Sandra

Grodmamman sa...

Intressant och jag säger som Jenny, vad säger det om mig som nästan bara har svart i garderoben!:)
Sedan är det nästan konstigt att så många älskar den vita stilen när man kan bli så påverkad av olika färger. Men det kanske räcker med detaljer i olika färger i det vita?
Kram

Marie-Anne sa...

TACK, jag skall absolut fundera på grått, det var en toppen idé med att kunna byta ut till årstiderna!

Tack!

Annika sa...

Det är intressant med färg och hur de påverkar oss. Jag läser allt jag kommer över. :) Trevlig helg!

Lilla huset på prärien sa...

Hej gumman! Jo visst är det Ekeby - där är helt fantastiskt ute!

Åhhh vad jag är sugen på en färganalys! Jag har inte råd med en nu men jag ska ha en längre fram - var så säker!! :) I alla fall innan jag börjar jobba i oktober... *ler* Eller har du avbetalning?! *skrattar*

Ha det skönt i solen!

Kram Jenny

Inspirera Mera sa...

Vad roligt att du är med och tävlar, lycka till!
Kram Sandra

Lallis - liv och leverne sa...

Tack för detta inlägg Är intresserad av Feng Shui jag också och tycker att det är jätteintressant:)
kram Lallis

Annika sa...

När jag hade läst lite Feng Shui, bytte jag ut sonens lakan och påslakan direkt! Han hade byggare bob, alfons och annat färgstarkt. Han var vaken varje natt! Med vanliga sängkläder får han en mer rofylld sömn. Så visst stämmer detta med färgerna. Kram Annika.

Jes/Vita villa vila sa...

Hej du rara!
Å jag älskar att läsa när du berättar om F S. Mycket intressant & jag förstår att det är jätteroligt att få jobba med det!

Största kramen!

Jes ♥

Psst!
Om du visste vad jag älskar min fina ljuskrona........ ♥

tina sa...

Vilken härlig blogg du har! Kul att hitta hit!

Tiina of LiviaConcept sa...

tack för dessa tips, jag ska lära mig mer om färger! det är verkligen superintressant hur färger, dofter och annat påverkar våra sinnen. kukl att jag hittade hit, jag ska läsa vidare nu!

Related Posts with Thumbnails