måndag 23 mars 2009

Frukost

När vi var hos bror och svägerska förra helgen, möttes vi av en riktigt härlig vår-dukning och frukost. Det är väl underbart när man gör det lilla extra. En dag kan verkligen börja olika beroende på hur man äter, dukar och umgås. Och det bästa är, du kan påverka din vardag. Omge dig med vackra saker både för öga och gom. En bukett med snödroppar och ditt favorit tea, ett tänt ljus på morgon kan göra dagen till en bättre. Hur började du din morgon?
X
Detta är min absoluta favoritkopp i Stig Lindbergs serier. Modern, retro, söt och klassisk på samma gång. Önskar jag hade hela servisen!
X
X

X

VISSTE DU ATT?

Stig Lindberg (1916-1982) var en av Sveriges största och populäraste formgivare. I tusentals hem står fortfarande serviser från Gustavsberg som bär hans motiv. Spisa Ribb, Berså och Terma var några av de vanligaste. Men Lindberg gjorde också mycket annat inom konst och design? allt från fajanser för Gustavsberg, TV? apparater för Luma till barnboksillustrationer av Krakel Spektakel.
X
För den stora allmänheten är dock Lindberg mest känd för det han gjorde under den svenska konstindustrins glansdagar från 1940 talet till 1980 talet. Framförallt på 1950 och 1960 talet var Lindberg en av de mest framträdande formgivarna av det svenska folkhemmet.

Kram

8 kommentarer:

rosenskära sa...

Godmorgon Jannice! Min morgon börjar med att min man smyger in och pussar mig godmorgon, sedan drar jag mig lite och efter en stund kommer mina små änglar in till mig och ger mig varsin godmorgonkram, alldeles nymornade och sängvarma...
När man får vakna på det sätter varje morgon, kan man äta stekt havregrynsgröt utan att rynka på näsan...!

Kram/Lena

Lilla huset på prärien sa...

Godmorgon!

Jo, den är helt fantastisk den servisen. Jag gillar den helt skarpt. Skrattar lite åt mig själv ibland för jag gillar så många saker... *ler*

Den där frukosten ser inte ut att gå av för hackor! Mysigt.

Kram Jenny

Thereze sa...

Jag håller med dig, servisen är så fin, vill också ha! :) Ja tänk så viktigt det är att få en bra start på morgonen! Jag är ingen morgonmänniska, men när mina barn hoppar upp i sängen glada och gosiga så kan inte dagen börja annat än bra! Kram Thereze

Katarina sa...

Ja Stig Lindberg har gjort massa fint! Jag är uppväxt i just Gustavsberg och min släkt har fullt med bla. Stig Lindberg, Lisa Larsson och Blå blom i skåpen. Farfar jobbade dessutom i fabriken. Jag själv har Adam kaffeservis i stugan, tillsammans men en jättsöt mjölkkanna och sockerskål i samma mönster. Spisa ribb tekoppar har jag hemma och Berså likaså. En ordentlig samling finns i vår familj, de är ljusstakar, figurer och serviser etc. men vi skulle aldrig sälja eftersom det har en större betydelse än pengar för oss :) De är så fint alltihop!

Designe sa...

Ser ut som en mysig frukost! Nu är det ju så härligt att det är ljust då man äter frukost!
Ett fint porslin gör mycket faktiskt! Har börjat använda mitt finporslin dagligen för jag blir glad av det!
Så fint med den stora murgrönan i fönstret i ditt vardagsrum! Håller med om att det är finare med nåt stort än flera små saker!..jobbar på det! :)

Tidsmästarinnan sa...

Ohh, jag gillar också Stig Lindberg - vad många helt olika saker han gjort!
Den koppen är så fin.
Och vilken härlig blogg du har! Jag lade till den bland mina favoriter på bloggkoll nu.
Tack för dina snälla ord inne hos mig!
Kram
Susanne

Sofie sa...

Morgonstund har guld i mun!
Såå sant!
På våren försöker jag gå upp en timme tidigare för att få njuta lite extra i stillhet och tystnad...på sommaren går jag ut i morgonsolen och dricker morgonkaffet...längtar :) Hade gärna druckit ur fina S Lindberg koppar!!!
Ser framemot Feng shui-kursen på tisdag.
Kram Sofie

Lina sa...

Så fint och gott !! Kram Lina

Related Posts with Thumbnails