fredag 20 mars 2009

Gammalt & nytt

Vårt hallbord är en av mina favoritmöbler här i hemmet. Kom ihåg när jag ropade in det på en auktion för något år sedan. Utropspriset började på mitt tänkta högsta bud, men plötsligt hörde jag hur jag fortsatte ropa vidare summor tills jag fick det :) Och det ångrar jag verkligen inte idag.
X
Min tanke var att först måla det vitt, men när det kom på plats så var den befintliga färgen som klippt och skuren för tapeten. Gammalt och nytt blir oftast vackrast tillsammans. I vår hall finns en salig blanding mellan ett bord från 1800-talet, modern spegel och lampa från Miljögården, samt ett bronsägg designat av Jonte på Löddeköpinge plantskola.
X
Om vi ska tänka Feng Shui så finns alla element. Jorden finner du i bordets färg och form, väggens färg, och formen på spegeln. Metall i spegelramens färg, på lampan och i bronsägget. Krukan har blått i sig som är vatten, liksom att spegeln i sig är vatten. Eld i lampan när den är tänd och i färgen på blomman. Träelementet är växten, den ger liv och färg till bordet.
X
Mitt hallbord försöker jag göra till ett årstidsbord, där det alltid finns något som påminner om tiden just nu. Tex om några veckor blir det förmodligen lite ris och påskfint, till maj - något vackert som påminner om det vackra som stundar.... Sommaren.
X
Som sagt när man arbetar med inredning är det roligt att kika på stilleben eller själva arrangemanget man gör, och se till så att alla element är med.
X
Önskar er en fin helg! Hoppas solen skiner på er lika vackert som den gör här i Skåne. Tack för att ni tittar in här och ger mig så mycket positivt!
X
Kram

13 kommentarer:

rosenskära sa...

Vad jag lär mig mycket av dig! Inser just nu, när jag precis har publicerat ett inlägg, att det mesta som fanns på mina bilder idag var av metall, det tänkte jag inte på, bara att färgerna blev vackra som helhet.

Ditt bord är underbart vackert, jag hade nog hängt med en stund om jag varit närvarande!

Trevlig helg!

/L

Lilla huset på prärien sa...

Konstigt egentligen, jag kan inte mycket om Feng Shui men ändå kan jag ibland känna att jag "saknar" någonting i en bild jag håller på att ta... sätter dit en sak, bytar till någonting annat + en kvist eller liknande och helt plötsligt känns det "bra" igen :) Kanske Feng Shui i bakhuvudet då... *ler*

Trevlig helg!!

P.S. Fint bord! D.S.

rosenskära sa...

Vilket märkligt sammanträffande, precis när jag läser din kommentar hoppar Sune upp bredvis mig! Det är bara han, men han har en oändlig massa smeknamn och just nu är han faktiskt yttepytte mindre fin än vanligt, för han fäller våldsamt och då tovar sig pälsen hur mycket man än kammar, så han är pälslös fläckvis...

Kram/L

Milla sa...

Underbart bord!
Ska tänka på det där med alla elementen nästa gång jag kör fast med ett stilleben...
Önskar dig en skön helg!

Jenny sa...

Förstår att du gillar ditt bord jättemycket! Det är verkligen jättefint! Tusen tack för gulliga ord hos mig :) Det värmer att du tänker på mig! Bamsekram och trevlig helg!

Jenny-jennyshemochharmoni.blogg.se

Snickaregården sa...

Det där hallbordet går inte av för hackor :) Det är jättesnyggt.
Jo du, nu har jag börjat, ska snart iväg för helg 2. Det är verkligen en häftig känsla, jag har hamnat rätt nu. Det känner jag ända in i hjärteroten. Tycker det är såå roligt.

Trevlig helg
KRAM
Maria

S o F sa...

Hej Jannice!

Tittar bara in och önskar Trevlig Helg.
Fint som alltid här på din blogg ser jag.

Ha det gott!

Grodmamman sa...

Har mer och mer börjat fundera över varför jag trivs mer eller mindre i vissa rum här hemma. Vad saknas och vad behöver jag kompensera. Gillar din blogg för att du förklarar så att man förstår!:)
Kram

Guldkant På Livet sa...

Vilket otroligt vackert hallbord, så fint, perfekt till storlek, färg och form!

Bosse, vilken goding han är!!!!

mylovelygrandma sa...

Hejsan! Det är så roligt att få lära sig en massa var gång man kikar in här! Ditt bord är jätte fint! snyggt att de är två färger tycker jag. Ha en mysig helg! Kram från Josefin

Creations by Lisa sa...

Jag förstår det där med att material kan tillhöra de olika elementen men sen att former och färger också kan vara ett element...blir för mig lite rörigt. Det är jättespännande, hade varit bra om det fanns en liten "lathund" :-))
Ditt bord är jättevackert.
Kram Lisa

H A N N A S - F O R M sa...

Så vackert bord...din sida ser så proffsig ut...kanske inte så konstigt egentligen för du är ju ett proffs!!!!

Tack för din hälsning!

KRAM
Hanna

johanna sa...

Hej
Hoppas allt är bra med dig!! Ditt bord i hallen är ju såå fint.,..Ha en riktig skön vecka
kraaaam

Related Posts with Thumbnails