onsdag 1 april 2009

PS serien

Först och främst vill jag passa på och TACKA för den trevlig FÖRELÄSNINGEN som jag fick möjligheten att ha hos Marita i A mouse in a house i tisdags. Det blev verkligen lyckat! Intressant kväll med positiva och nyfikna människor. Passar även på att tacka Marita, Room by Sofie, Creations by Lisa, Sara, Linnea för era värmande ord. Ni är för söta! Ta gärna en titt in på deras härliga bloggar. Där kan ni finna inspiration och även läsa mer om kvällen och se lite bilder.
X
Igår hade jag förmånen att få gå på lanseringen av IKEAs nya PS serie. Väldigt inspirerande! Temat rakt igenom är hållbarhet, naturligt och det svenska genuina i ny tappning. Det rör sig bara om naturmaterial så som trä, glas och papper. Ingen plast som tidigare. En "maskros"lampa som man får montera själv och som är över 1 meter i diameter. Urhäftig, men kräver sin plats. Den är redan en succé i Europas huvudstäder. Häftig!!
X
Annars kan jag tycka IKEA varit sovande när det gäller lampor. Min favorit är den handblåsta karaffen. Ett bord som ser ut som en kvarnsten. Och den moderna Moraklockan där Dalarna möter Billybokhyllan. Snyggt!
X
Den här kåsan fick jag som present. Den är också en nytillverkning av den klassiska i trä med skinnsnöre som samerna brukar bära. Nu hänger den hemma hos oss i keramik med gummisnodd. Supernice att dricka ur, och snygg!
X
Tillsammans med UNICEF drog IKEA för flera år sedan ihop en workshop för kvinnor. Genom detta samarbete har över 18 000 kvinnor fått arbete och lön som kan försörja deras familjer.
X
Och nu har IKEA och några indiska kvinnor fantiserat ihop småskalig hantverksproduktion ihop med storskalig industriproduktion. Resultatet är tre väggdekorationer som jag spår kommer bli en succé. Så vill ni ha en, gäller det att hänga på låset om en si så där.. 3 veckor. Handbroderat, och alla är unika med en signatur.
X
Kram

7 kommentarer:

Lilla huset på prärien sa...

Oj, oj det låter spännande med det där Unicef-projektet! Kul också att din utbildning/föreläsning gick bra. Jag hade så gärna varit där. Njuter du av det härliga vädret idag? :)

Kram Jenny

Anonym sa...

Intressant:) men det heter KÅSA

EN INREDOHOLIC sa...

Ooops tryckfelsnisse har visst varit framme... jag tackar o har ändrat!

rosenskära sa...

Vad kul att få gå på förhandsvisning, det har jag aldrig gjort. Maskroslampan ser fantastisk ut, skulle gärna haft den om jag hade haft lite takhöjd.

Kul med din kurs, hoppas det blir fler tillfällen.

Lena

Hanna sa...

Åh tack snälla för gratulationerna!!

Grattis till dig med!!! I efterskott...

Ja, en maskroslampa skulle va nåt...synd man har så litet, o lågt i tak :(

Ha d gott!
Kramar / Hanna

Vitt och Blått sa...

Vilken söt liten kisse miss ni verkar ha! :) Roligt att gå på förhandsvisning, hade jag också velat! Ha en fortsatt bra vecka - kram E

Creations by Lisa sa...

Spännande, Ikea har ju en hel del fina saker, ska bli kul att se den nya kollektionen.
Tack för kommentaren om mitt hår
:-)) det var gulligt och det är syrran som alltid fixar det till bra pris, tur är väl det eftersom jag klipper mig ungefär var sjätte vecka..
Kramar till dig / Lisa

Related Posts with Thumbnails