söndag 24 maj 2009

Snabbfixa garderoben

I helgen rensade maken och jag våra garderober. Nog för att jag är Feng Shui konsult och tycker det är bra att rensa undan allt eftersom, men när maken är igång då ligger man i lä! Shit vad det sorterades undan :) Hur ser det ut i din garderob? Ordning och reda? Ostrukna kläder i stökiga högar? Färgkoordinerat? Eller kanske sorterat efter plagg? Här får du 6 snabbfixtips på hur du får fason på garderoben i ett nafs.
  1. Rensa ut plagg du inte använt på ett år. Var tuff. När katten kommer du använda den där solkiga blusen igen? Släng inte kläderna, skänk till bättre behövande eller sälj på loppis.
  2. Bara för att klänningen är söt, behöver det inte betyda att dess färger tar fram det bästa hos dig. Eller har du korta ben, skippa 3-kvartsbyxorna och låga midjor som gör att dina ben ser ännu kortare ut.
  3. Ta bort alla kläder som påminner dig om "tänk när jag gått ner 5 kg, då kan jag ha de där jeansen igen". Varje gång du ser de där byxorna, blir det en negativ känsla. Och när du väl gått ner de där kilona, vill du förmodligen ändå inte ha dem utan vill unna dig något nytt. Gör det bästa av det du har - du duger precis som du är!
  4. Om du har det litet hemma som vi har det. Var noga med att lägga undan plagg efter säsong. Ex fram med vår och sommarplaggen nu, och ner i källaren med vinterkläderna. Kläderna behöver luft omkring sig för att må väl.
  5. Sortera efter färg. Det kommer bli mycket enklar att kombinera din garderob, plus att du lättare ser vad som fattas.
  6. Byt ut galgarna till trägalgar. Ett enkelt knep som gör vilken garderob som helst lyxig. Tänk på att plaggen mår bäst på trägalgar eller annat naturmaterial.

Ge dig själv en trivsam garderob! Det är du värd! Se så, du hinner mycket på en timma - ställ äggklockan!

X

Önskar er en fin start på veckan!

KramX

11 kommentarer:

Grodmamman sa...

Nu påminde du mig om att jag hade tänkt rensa garderoben redan för en vecka sedan!:) Det är så skönt när det är gjort och det känns bra när man skänker kläderna man inte vill ha till behövande.
Kram

Lilla huset på prärien sa...

Amen du är ju för skön Jannice!! Jag kan riktigt se er städa där tillsammans. Men du... en timme?! Det finns ingen möjlighet överhuvudtaget att få en timme utan att barnen står runt benen och sliter o drar och ska "hjälpa till". Vet inte om det blir så bra Feng Shui av det inte... men jag måste erkänna att jag tror 95% av allting i min garderob är sådana "tänk när jag går ner 5 kilo"-plagg... hmm DET blir dyrt! *skrattar*

Kram Jenny

StrandviksVillan sa...

Jättetack för det här inlägget!!
Precis vad jag behövde! Det är verkligen dags för mig med. Har köpt en del nytt i vår och nu måste nåt gammalt bort istället.

(Ibland när jag rensar och är osäker på nåt plagg brukar jag lägga det i en låda högst upp. Om jag fortfarande inte behövt plagget, eller ens kommit ihåg det, nästa gång jag rensar - så åker det bort!)

Ha en finfin ny vecka Jannice!
Kram Ann-Christine som nu njuter av sin semester :)

Inspirera Mera sa...

Jag rensade igenom garderoben för ett tag sen, det var riktigt skönt!
Vi har två garderober som vi delar på så det gäller att rensa nu och då.
Kram Sandra

Jes/Vita villa vila sa...

Hej raraste Jannice!

Först och främst vill jag bara berätta att jag använder den gudomliga ljuskronan varje dag!!! Den är såå himla fin & jag är såå glad för den :D

Och du - vilka bra påminnelser du kommer med här! Toppen verkligen!

Önskar dig en underbar vecka!

Kram Jes ♥

Creations by Lisa sa...

Hmm, jag försöker vara duktig på att ta ner vinterkläderna i låda när sommar kläderna ska fram och vise versa men i år har jag bara lagt dom lite längre bak i garderoben...men nu blir det andra bullar av efter ditt inspirerande inlägg :-)...fast det får vänta till helgen för nu är det snart läggdax.
Kram till dig och ha en fin vecka - Lisa

Fru Inredning sa...

Bra tips. Ska nog ta tag i min garderob nu till sommaren:)
Ha en bra dag.
Kram Kristina

Sofie sa...

Tack för fantastiska tips...
En rensning då och då gör stor skillnad! Varje gång jag rensar och städar så säger min man:
-Kan vi hålla det så här fint nu?!! Ja, som sagt det svåra i kråksången (för min del) är att hålla hålla det snyggt i veckorna och under stressade mornar :-) Eller hur är det lite svårt att klä sig nu...!?

Kram på dig tjejen!
SOfie

Katarina sa...

Ett välbehövt tips för min del, Tack! Får ångest varje morgon i garderoben och vet knappt vad jag har längre.

Ida sa...

Jag har varit på väg i 2 veckor att sortera om i garderoben, nu skall jag! Tack!
Hoppas allt är bra med dig! Har ett litet önskemål, snälla tipsa oss om vad man ska tänka på när man placerar speglar enligt Feng shui, vet inte varför men just speglar känns som det kan skapa lugn eller ikke lugn. Har jag rätt? Kram Ida

Lantliv sa...

Hej!

Det bästa tips jag läst på länge! Detta ska jag följa. Du är en mycket klok feng-shui expert.

Kram

Related Posts with Thumbnails