måndag 23 februari 2009

Feng Shui skola 4 (reflektion)

Vad som gör livet gott har intresserat människan i alla tider. Idag letar människor mer än någonsin efter sätt att må bra, som en motvikt till all teknologi och stress som vi översköljs med. Vad man kanske inte tänker på är att börja från basen, hemmet, där grunden till vårt välmående ligger. Våra hem är en spegelbild av oss själva, så om våra hem lider, gör vi det också, själsligt och känslomässigt. Så trivs du med din spegelbild? Har du det hem som du önskar? Har du den ordning omkring dig som du behöver för att kunna leva enkelt, och värdesätter du de saker du omger dig med?
X
Feng Shui är så mycket mer än möbler och tillhörigheter, det är ett sätt att tänka. Många tror att man måste slänga ut allt man äger och har för att sedan börja om från början. Det behöver man inte alls göra. Inget är vackrare än ett hem som speglas av personlighet och känsla. Dina föremål omkring dig påminner om dig, din existens, vart du är på väg och dina drömmar.
X
Därför - "Låt ditt hem leva med dig. Låt det spegla dig nu och vart du är på väg, inte vem du har varit!"

X

Bilden är tagen från vår hall på 2:a våningen. Byrån är Ikeas vita Malm som är en perfekt förvaringsmöbel. Stilren, utan beslag och handtag. Och rymmer massor - I like!

Kram

11 kommentarer:

Geta sa...

Gillar din blogg. Feng shui har intresserat mej ett tag, så hit kommer jag att återvända.
Ha en bra vecka!
Kram.

Mia sa...

Åhh, vilken tur att jag läste detta... så att jag slipper slänga alla mina älskade saker. Däremot har jag lärt mig att jag inte kan ha allt framme samtidigt. :)

Ha en fin vecka!
Kram Mia

Lilla huset på prärien sa...

Vad bra att tänka på Jannice! Men jag får lite ont i magen, jag som är uppe i en renovering av vårt hus som tar så lååååååååååååååååång tid. Golvet är trasigt, taket är fult, fönstrena behövs bytas osv... usch, vad är jag då?

Kram Jenny

rosenskära sa...

Vet du, nu blev jag glad, vi har planerat att skaffa två st vita Malmbyråer (som den du visar) och ställa dem bredvid varandra i vårt "nya" sovrum. Men så har jag velat fram och tillbaka och tyckt attt det kanske är lite väl tråkigt med IKEA-byråer, hur personliga är de liksom?!

Men allting kan ju inte vara unikt och handplockat, det måste ju finnas något slags bas också, och jag tycker att just vita Malm är perfekt bas, och funktion, dessutom är de i lagom höjd för vackra stilleben...

Kram/Lena

Efwa drömmer om Provence sa...

Malm är som Rosenskära skriver en bra bas. Mycket handlar väl om att inte ha för många saker framme samtidigt och bara det man verkligen gillar.
Ser fram mot att tänka enkelt när vi inreder vårt hus i Provence.

Madeleine K sa...

Hej,

Din blogg är en fantastisk inspirationskälla, jag hittade nyligen hit och prenumerar nu på dina inlägg.
Har en liten fråga om vad färgen i er hall heter? Den känns väldigt lugn och fin och skulle passa så bra i ett rum jag ska göra om hemma. Tack på förhand.

Vänliga hälsningar
Madeleine

Milla sa...

Tack för orden att det handlar om ett sätt att tänka!
Lite förvaringslösningar och rensning på det så...
Toppeninlägg du gör!!
Kram

Sofia sa...

Tack för fin text och inspiration, jag tycker allt att vårt hem lever med oss:) Kram Daggdroppe

mylovelygrandma sa...

Så bra skrivit! Håller med dig.. jag tror att människor hade kunnat bli mindre stressade också om de tänkte mer på att inreda vilosamt istället för ex med vildrött och svart för att det är "modernt". Kram!!

Gnistrande snö sa...

Intressant läsning, det ligger mycket i det du skriver/säger.

Vilken vacker hall ni har, underbart ljus!

Ha det så gott!

Kram
katarina

Creations by Lisa sa...

Jag håller med till fullo, det känns fantastiskt när man rensat ut saker som bara ligger och aldrig blir använt i skåp och lådor. Det känns befriande i hela kroppen och som hela hemmet blivit fyllt av ren luft.
Tack för dina fina inlägg och inspiration, hmm såg någon annan undrat om färgen på väggen och det gör jag också :-)
Kram Lisa

Related Posts with Thumbnails