onsdag 25 februari 2009

Ur verkliga livet

Så underbart det är att få hjälpa människor till en bättre miljö och ett ökat välbefinnande. För lite sedan fick jag det här brevet, något som värmde mig oehört.
X
Jag heter L och köpte en tavla av dig före jul. En med noter och ett hjärta och den skulle min man få. Nu måste du få höra vad som hänt. Jag ville pigga upp min man med tavlan för han hade blivit utan arbete och det blev trist, oroligt och ekonomin urusel. Plus att alla nyheter berättar om dåliga tider. Samma vecka som tavlan kom hem till oss före jul fick min man arbete.
X
Ett halvtidsarbete, tillsvidareanställning vilket vi inte trodde kunde hända. Tavlan blev mkt uppskattad och vi hittade en plats till den. Jag frågade dig om vårt vinkelhus och hur den skulle placeras. Vi har en liten hall som leder in i ett väldigt stort kök på 45 km2 och där är vi alltid. Mitt emot tavlan är ett gammalt fönster omgjort till spegel. Tavlan hänger mittemot spegeln och var vi än befinner oss i köket ser vi den. Antingen direkt eller genom spegeln. Flera gånger per dag stannar jag upp och tittar på den och ler.

Denna veckan ringde telefonen till min man och han blev erbjuden ett arbete till. Med musik. Det också på halvtid och han tackade så klart ja. Så nu leker livet. Han trivs. Jag trivs med en man som mår bra och ekonomin är räddad. Vi har det inte som innan han blev arbetslös utan bättre ekonomiskt. Även det sista arbetet är en tillsvidareanställning och han kommer att arbeta med musik. Plötsligt händer det??

Känner att jag ler bara jag skriver detta. Och jag känner att du är lite delaktig genom din blogg där jag lär mig och genom att du försökt hjälpa mig. Så snällt. Tavlan får hänga där den hänger och vi fortsätter och njuta. Jag håller på med Feng Shui här hemma och nu har jag sett över att alla element finns representerade i varje rum, att speglar hänger rätt. Och så försöker jag hålla ihop färgerna i huset och det blev mycket lugnare. För varje sak jag lär mig och praktiserar blir det bättre. Jag har läst boken rensa i röran flera gånger och hela hösten har vi rensat och städat och gjort oss av med saker. Ville så gärna att du skulle veta detta. Läser din blogg alltid. Så nu vet du att i Kalmar har du en trogen läsare och en familj som tror på Feng Shui.

Visst var det gulligt? Och visst blir man varm inombords över att det finns människor som delar med sig av sin glädje.Tack söta L för att du delar med dig av ditt liv och dina erfarenheter. Jag är bara glad att kunna få hjäpa till och inspirera!

Kram24 kommentarer:

Lilla huset på prärien sa...

Vilket underbart brev Jannice! Jag förstår verkligen att du blev glad över det. Vem hade inte blivit det förresen? Så roligt att folk uppskattar det du skriver om, det gör jag också.

Önskar dig en riktigt god fortsättning på veckan! Nu har ju våren börjat krypa in över sundets pärla igen :)

Kram Jenny

rosenskära sa...

Nu blir jag alldeles tårögd, tänk att få ett sådant brev! Att känna att man gör skillnad för någon annan är beroendeframkallande, det känner jag igen från mitt gamla jobb.

Du inspirerar med dina handfasta tips och vackra bilder, så är det bara!

Lena

Zarah sa...

Vad härligt!! :D

Grodmamman sa...

Vilket härligt brev! Alltid kul att få känna sig uppskattad!
Har tittat på dina tavlor flera gånger och tycker att de är så fina. Kanske skulle köpa en jag med!:) Vem vet vad som kan hända då!:)
Kram

Lilla Huset sa...

Visst är det sådant som värmer, när det kommer från hjärtat och ger en själv litet ny kraft, eller hur?/Merja

nilla sa...

Vilken underbar berättelse.
Nu jädrans måste jag börja införa lite feng shui här hemma. Skall flytta i sommar och där tänkter jag verkligen försöka mig på att införa feng shuis tankar. Denna blogg är hur fin och bra som helst för mig som är helt ny på området. Behöver du en lgh som studieobjekt till feng shui skolan är det bara att hojta till.

Stämningsfullt sa...

Hej!
Vad underbart att få ett sånt brev :)
Kram!

S o F sa...

Vilket fantastiskt brev! Jag blir alldeles rörd.

Så omtänksamt av henne att skriva och skicka detta till dig. Vilken fin gåva.

Förstår att du värdesatte detta.

Ha det fint Jannice!

Snickaregården sa...

Ett sånt härligt brev. Blev alldeles tårögd när jag läste det. Kram
Maria

Vårt lilla hem sa...

Så underbart!! Va härligt att skriva ner detta och skicka till dig! Det är ju så ofta man tänker en tanke som kan glädja någon men sällan man sätter pränt på den eller säger det. Så kul att hon gjorde det!

Och jag håller med! Jag tycker du sprider en massa inspiration via bloggen.

Ha en skön dag!

Kram, Jenny

Sofie sa...

Underbart brev!
Du är värd att uppskattas, du är mycket inspirerande i din blogg!
Fina bilder och bra texter.
Funderar du inte på att skriva en bok?

Kram Sofie

Hem och Lycka sa...

Å vad underbart!

kram

Lilla jag sa...

Vilket underbart brev. Jag förstår att det gjorde dig mycket glad! Jag håller just nu på att läsa samma bok, och gillar verkligen att läsa dina inlägg här på bloggen.

Stjärnor & Champagne sa...

Vad härligt, sitter och ler när jag läser brevet..

Kram anne

ann sa...

Vilket underbart brev!
Härligt!
Ta hand om dig!
Kram Anna

Geta sa...

Vilket underbart brev! Vad kul att få den uppskattningen. Facinerande hur saker påverkar en. Köpte boken "Rensa i röran" igår och hoppas den hjälper mej på traven.
Kram.

Creations by Lisa sa...

Härligt att kunna göra skillnad i någon annans liv
Kram Lisa

Jes/Vita villa vila sa...

Hej vännen,

Vilket härligt brev Jannice!!!

Din blogg är underbar, här har du en till som gärna tittar in ofta & länge :)

Kram/Jes

Milla sa...

Vilken underbar berättelse... jag ryser!
Javisst händer det grejer till följd av vad du skriver om...
Kram

Lotta sa...

vilken underbar berättelse! :) jag är väldigt ivrig på att lära mig mer om feng shui eftersom jag tror så starkt på dess inverkan.
Vet du förresten något om den här utbildningen? www.inredningsskolan.se/heminredning.htm
Den finns i Umeå och Skellefteå och jag är minst sagt sugen på att anmäla mig.
Kramar//L

livetpåfyran sa...

Vilket härligt brev! Så underbart att du och hon ville dela med er till oss.

Kram Pia

Tulipa sa...

Oj vilken positiv respons!
Helt otroligt!

Det kallas för meningsfullt!!!

Kram Mariette

Design i tid och rum sa...

hej! så underbart brev,du ska vara glad och stolt..ha det så bra Dadda

zassi sa...

Vilket underbart brev! Visst hjälper feng shui! :) Ha det bra! Kram

Related Posts with Thumbnails