måndag 6 april 2009

Grönt är skönt

Ny vecka, och kort vecka dessutom. Inte fel va? Själv har jag ganska mycket att stå i, men roliga saker, så vad gör väl det. Vill visa vad grönska gör till en inredning. Vi människor mår som bekant bra ute i naturen och detsamma gäller våra hem. Finns inte grönskan, blir inte inredningen balanserad och harmonisk. Den här spritsiga "vårliga" grönskan tycker jag personligen är den vackraste. Den som går åt limehållet.
X
Försök att inte blanda för mycket gröna växtfärger i ditt hem utan se vilken grönska du "behöver".
X
X
X
X
X
X
Exempelvis olivträd går åt den grågröna tonen och ger en dovare känsla efter sig.
X
Min mårbacka pelargon är en favorit! Den bara blommar och blommar :) Och så den här okontrollerade pärlhyacinten som bara drivit på, men så praktfull!
X
X
Tack söta ni som tittar in här. Det är verkligen så roligt och tack för all respons den senaste tiden. Det värmer. Hoppas solen skiner på er alla, lika vackert som den gör i Skåne idag. En stund på nypiffade terrassen får det allt bli till elvakaffet ;) idag. Önskar er en fin start på veckan!
X
Kram







17 kommentarer:

Bygatan sa...

God morgon!

Visst är det vackert med mårbacka och pärlhyacinter!

Solen lyser här idag i dalarna men önsakr att jag bodde i skåne den här tiden på året, då ni har våren tidigare än oss..

Ha en bra dag! Kram Lena

rosenskära sa...

Åh, Jannice, jag bara älskar bilderna från ditt hem! Det är så väl avvägt, men inte lagom, bara vackert helt enkelt, rofyllt.

Ha en riktig fin vårdag vid sundet, jag sitter här i soffan och håller mina goa flickor sällskap framför Notting Hill, tror vi har sett den 20 ggr!

Kram/Lena

mylovelygrandma sa...

Hejsan! Så vackra köksbilder! ser ju nästan ut att vara sommar:) fats vädret i skåne är inte långt ifrån känns det nästan som! Ha en härlig påskvecka! Kram från mig!

rustik charm sa...

Å vilket fint hem du har:)Älskar dina tips.
Ha en underbar dag.
Kram Kristina

me and alice sa...

Hej Jannice!
Åh så vårigt och fint du har det!!!
Har inte hunnit införskaffat några vackra pellisar ännu. Har ett par stackare kvar sen förra året, men skulle behöva några fräscha Mårbacka!!!
Ha en härlig vårdag!!
Kram Susanne

Nea sa...

Hej du!
Visst är det underbart med dessa växter! Särskillt dom som påminner om vår och sommar. :)
Igår beställde jag börckerna vi pratade om på kursen. Leva med Feng shui och feng shui för själen. Hoppas dom är minst lika trevliga som Feng shui för svenska hem!

Ha en skön dag i solen!
Kram Nea

Jenny sa...

Ljuvligt att titta in hos dig! Tror minsann jag behövde lite vårgrönt idag! Helt underbara bilder du visar från ditt hem, bara att njuta till en kopp kaffe :)Tusen tack! KRAM!!!

Jenny-jennyshemochharmoni.blogg.se

Naija sa...

hej

det är en smaksak hur mkt växter man vill ha i sitt hem..själv har jag hela fönsret fullt med pelargoner glad påsk

prickig design sa...

Hej!Så fint du har det! Är sjukt avundssjuk på din tallrikshylla och ditt &-tecken! Vart har du fått tag i dessa? Var det så att snickrade ihop hyllan eller har jag blandat ihop det med någon annan? kram

Grodmamman sa...

Alltid lika kul att läsa dina små tips! Höll på att göra om i mina fönster när jag läste dina tips om det. Jag gjorde om och det blev mycket bättre än innan!
Tack för att du delar med dig!:)
Kram

StrandviksVillan sa...

Underbara bilder! Så "rent" och skönt det ser ut :)

Önskar dig en riktigt fin påskvecka! Kram!

millandante sa...

Så härligt det lät med nypiffad terass och elvakaffe...
Ljuvliga bilder!
Kram

B-M sa...

Glad Påsk! :-)

Lisa Marklund sa...

Jag piffade ju till mitt vardagsrumsfönster med olivträd, plättar i luften och en pelargon fick stå kvar,de andra två fick sin plats i köksfönstret...men som du sa på kursen ibland känner man att något inte stämmer och så är det i mitt fönster nu. Tror att pelargonen inte passar in, den ahr fel kruka, fel fär och fel växtsätt till de andra två så det blir väl en tur till flowerteam igen :-)
Mmm elvakaffe, det var längesen jag hörde det :-) så himla mysigt
Kram på dig - Lisa

Designe sa...

Jag gillar oxå pärlhyacinter och pelargoner! Pellisarna är även fina utan blommor tycker jag..har så fin form på bladen och härlig grönfärg! Vilka härliga bilder du visar! Kram :)

Gnistrande snö sa...

Åh vilka underbara bilder från ditt hem, så vackert. Älskar den där ljusa, skira och luftiga känslan.
Intressant läsning.

Javisst är gasspisarna både snygga och läckra, skulle inte ha något emot att ha en sådan själv :-)
Kan dock tänka mig att det är lite annorlunda att använda ugnen, det tar väl ett litet tag innan man får kläm på hur det funkar :-)

Önskar dig en fin fortsättning på veckan och en riktigt härlig påskhelg!

Kramar
Katarina

Elisabeth, anyhow.se sa...

Ljuset är så enormt vackert just nu - och du har verkligen lyckats fånga det!

Related Posts with Thumbnails