onsdag 13 maj 2009

Terrassmöbler?

Hej på er alla goa! Nu har fröken Wistrand väldiga problem. Nästa vecka ska det göras reportage på vår takterrass och jag har länge velat byta ut våra möbler där. Det är alldeles för mycket jordelement, mörkt och tungt, så metallelementet (vitt, grått) hade gärna fått komma in. Men vart hittar jag möblerna? Har ni några förslag?? Har varit överallt känns det som!! Tipsa mig gärna om vackra utomhusmöbler som inte är klumpiga och stora!
X
På tal om terrass och växter. För några veckor sedan höll jag föredrag om Feng Shui och trädgård på Växtbutiken i Hasslöv (ligger utanför Båstad). En underbar butik, som nu också fått café. De ville göra något extra för sina kunder och hade fixat en helkväll med föreläsning, fika och shopping. Bra idé! Det kom över 30 personer, så föredraget hölls i deras växthus och EN man, det ni :)
X
Så vill ni göra en utflykt rekommenderar jag er verkligen att ta en svängom till Hasslöv. De har underbara ting, från rostiga saker, cementmöbler, korgar, lykor och förstås blommor och växter.
X
Självklart kunde ju inte jag hålla mig från shopping. En av sakerna jag köpte med mig hem var denna vackra korg, som nu tillsammans med några stenar, pryder tallrikshyllan.
X
Nej nu ska jag leta inspiration i en hög full med tidningar. Tänk att få bläddra i tidningar på arbetstid, inte dumt alls *fniss*.
X
Må väl alla fina!
X
Kram

18 kommentarer:

[room] by sofie sa...

Hallå på dig!
Ja, visst är det gott att få styra sina dagar själv!! Jag har själv en liten fixar dag idag, skönt! Ibland är det dock lite ensamt att vara egen... inga kolleger att babbla skit med, hahaha!!! Tur man har bloggen :)

Mitt bästa tips på snygga nätta utemöbler är stolen Grass från HAY. Finns i många färger. (...hör av dig om du vill att jag beställer åt dig!) Plaststolen Urban (ikea)är också en uppnosig cool variant... Kan vara snygg till ett traditionellt vitt träbord!! Annars kör du en bänk med gosiga kuddar och stolar mitt emot! Kanske kan bygga en hörnvariant om du har ont om plats... ja nu ska jag sluta, haha!

Hoppas du får in fler tips!
Blir spännande att se vad det blir!

Kram Sofie

H A N N A S - F O R M sa...

ÅÅÅÅ, NU SKA JAG LÄNKA DIG MED EN GÅNG!!!!!! Tack söta för din hälsning...gjorde min morgon glad! Sitter här med en latte och njuter av tystnaden och din fina blogg....gud, människa vad du är duktig...vad roligt att du träffat Jenny (lilla huset)..hon verkar ju så rar.

HOPPAS att vi kan ses en dag!

Varma
KRAMAR
Hanna

Lilla huset på prärien sa...

Hej kära du!! Vackra utemöbler har ju Grythyttan såklart... deras fina vita i stål och trä. I like! Men de är inte helt billiga kanske. Liknande finns från House Doctor som är jättefina också. Det kommer att bli jättebra där uppe på lilla terassen. Kanske små näta korgstolar skulle kunna passa? I vitt...

*funderar*

KRAM J

Irene sa...

Takterass, det låter som ett par sköna däckstolar - i vitt eller grått trä...
Men är det ont om plats instämmer jag med föregående skribent - vita, nätta korgstolar kanske?

I vilken tidning kan man läsa reportaget sedan? :-)

Anonym sa...

Jag har köpt korgstolen Fridö från IKEA, snygg, lätt, vacker o prisvänlig:)
Mormor

Casa Loda sa...

Tack för tipset om Hasslöv. Har inte så långt dit så det blir absolut ett besök.
Kram Annika

Moodboardwithflowers sa...

finns en fin stol i amerikansk stil på jula (familia) som kostar ynka 299. Har inte sett den själv men den är iaf i trä och kan målas vit.

Gnistrande snö sa...

Åh så härligt med en takterass och vilka vackra bilder!!!
Älskar den där gröna öppningen i muren och de vackra bänkarna i sten. Ska bli så spännande att se vad du hittar för möbler.

Tack söta Du för din rara hälsning, blir så glad!

Ha en underbar fortsättning på kvällen!

Stor kram
Katarina

Grodmamman sa...

Det vore inte alls fel!:) Här fick jag ett nytt nummer av en inredningstidning idag och insåg då att jag inte ens hunnit läsa det innan!:)
Kram

Lisa Marklund sa...

Vilken grön öppning, helmysig :-). Hmm ja det där med vita nätta möbler letar jag också efter men ha rinte hittat något än så jag kikar på alla kommentarer du får och ser om jag kan få något tips jag också :-)
Kramar till dig - Lisa

Snuttan sa...

Mycket underbart fin korg

Kram
Åsa

FoxensRos sa...

Vet inga bra möbler, men har själv kärat ned mig i äldre kyrkbänkar....måla en sån i grå/blå? Snygg ny bild på Dig.
Var ett tag sedan jag var här...
*kramas*

Christin sa...

Grythyttan!!
Men som sagt, inte helt billiga...
Kram Christin

Jenny sa...

Å, jag ska fundera lite! Kommer inte på något så här spontant. Spännande med reportage igen! Gud så underbart med en terass *drömmer mig bort* ska bli såå skoj att få se din! Stor Bamsekram till dig!

Jenny-jennyshemochharmoni.blogg.se

Maria sa...

Hej!
Det låter som ett roligt projekt.
Fermobs Bistrostolar i vit metall tilsammans med ett lite tyngre träbord(vitmålat) tror jag skulle bli snyggt.
Nu ska jag fortsätta kika lite här på din fina sida,
Trevlig kväll & lycka till!
Maria

Fröken Fräken sa...

Sådana korgar är underbara. IAf tycker jag det. Jag var på en handelsträdgård med min far och såg sådana korgar och utbrast "Åh så fina!" medan pappa bara såg skrotiga potatiskorgar... Tur att man tycker olika!

Tyvärr har jag nog inget tips på utemöbler, tycker att sådant är himla svårt...

Love Your Homes sa...

Hej Ia från en annan Ia,

vilken fin blogg du har och spännande yrke i inredningens värld.

Kul att du har träffat de rara tjejerna Lena o Jenny.

P.s. Vilken härlig mormor du har...som bloggar här

johanna sa...

Hej
visst är det lyx=)) Tyvärr har jag inga möbler att tipsa om=(( Men lycka till , är övertygad om att du hittar fina!
krsaaam

Related Posts with Thumbnails