torsdag 9 juli 2009

Fikonträd

Kika på det här fikonträdet!! Köpte det för säkert 3 år sedan. Det har fått vara med om en hel del under dessa år. Det har fått stå ute på terrassen, det har fått fikon, samtidigt har det tappat alla bladen ett antal gånger och glömts bort på vindsvåningen.
X
Sedan köpte jag den här underbara krukan på Ilva (älskar formen på den). Flyttade ner trädet till vardagsrummet, och vips så mår vårt lilla träd alla tiders. Den ger en härligt krispig grönska till rummet, som jag nu inte vill vara utan. Så en stor kruka, massa kärlek och liiite gröna fingrar... så är den på banan igen. Nu väntar jag bara på fikon, så vi kan göra marmelad ;)
X
Kram

11 kommentarer:

Anna Panna sa...

Vad fint Jannice! Du får komma hit och göra lite under med mina växter!!Förresten du och Jonas får ta och nyttja de där fikonbladen i er relaxade hemmamilö :-)

Lilla huset på prärien sa...

Jag verkligen ÄLSKAR fikon!! Har inget träd själv dock men jag har på min lista att köpa ett en dag. Kom du iväg till Thåström o Anna Ternheim eller? Jag gjorde :)

Kram J

Beppe sa...

For et fantastiskt tred Jannice! Selv har vi et sitrontred, som er etter min pappa. Det bærer ca 20 sitroner hvert år, og er alles stolthet :) Fantastisk blogg du har, som jeg absolutt må følge fremover. God sommerdag. Klem Beppe

[room] by sofie sa...

HÄrligt träd! Såå grönt och fint...och vilken kruka, underbar form! Vi har ett apelsinträd på terassen -blommar galet och apelsinerna växer som gräs!!!
Mitt olivträd har dock sett sin bästa dagar, får nog köpa ett konstgjort på SIA, haha!

Hoppas allt e toppen med dig och att du njuter i sommarsverige!

Kram Sofie

Grodmamman sa...

Skulle också vilja ha ett litet träd, men jag tror inte att jag skulle klara av att hålla det vid liv!:)
Kram

Katarina sa...

Det är så fint med en större växt/mindre träd i vardagsrummet! Man behöver ha in lite natur, jättefint!

milla-andante sa...

Åh så fint!! Vilken överlevare!
Kram

Snickaregården sa...

Åhh, vad snyggt det trädet var och krukan är ju underbar i formen.
Kram Maria

Malin sa...

roligt, jag skrev på bloggen igår att jag önskar mig ett fikonträd i present och så ser jag ditt fina här idag... Bra tips och inspiration, kram Malin

maria sa...

Det var verkligen fint! Jag skulle kunna behöva låna ett par gröna fingrar till min balkong:-)

Vitacharmen sa...

kikade igenom dina inlägg och såg detta med fikonträdet. Har letat fikonträd i ca 2 år. Men jag hittar inget. VART har du köpt ditt??

Kram Linda

Related Posts with Thumbnails