lördag 25 juli 2009

Malmö - tips

Igår var maken och jag i Malmö. Stan är inte bara den restaurangtätast i Sverige utan har ett härligt utbud av inredningsaffärer. Vi hittade två nya guldklimpar på Friisgatan.

Black Room, med moderna udda prylar och möbler som är ett paradis för dig som vill ha den där speciella soffan, lampan, kudden eller stolen. Plånboken bör dock vara välfylld, men sakerna är urläckra.
X
Sedan kom vi till en urmysig affär som hade en etnisk touch. Vackra lampor, buddhafigurer, smycken, överkast osv. Underbar! Tyvärr kommer jag inte ihåg namnet, men den ligger på vänster sida där alla butiker finns.
X
Sedan en favorit sedan förr (gick nämligen inredningslinjen på denna gata :) Milou & Genko. En kombinerad butik med frisör, inredning, kläder, smycken och urcoola babykläder från danska Katvig. De har en fin blaning mellan Day, Malene Birger, vintage och personliga föremål. Butiken är lik mest en väninnas lägenhet och är härlig att strosa i.
X
Så mina vänner, är ni i Malmö och inte bara vill kika in hos Olsson Gehrtel, Marrakechdesign, Laura Ashley, Form/Design Center och David Design. Ta en tripp upp till Friisgatan. Kantade med mysiga caféer, sushibarer och gobitar till butiker. Inspiration för ALLA inredningsintresserade och en fin mix mellan modernt, etniskt och franskdanskt.
X
Ja det blev shopping. Men maken och jag var mest inne på kläder, så det blev några riktigt snygga höstklassiker till oss båda. Förresten jag skulle bli jätteglad om du svarade på min undersökning i högerspalten. Det tar bara 2 sekunder :)
X
Dessa vackra ord såg jag på en väggbonad i den etniska butiken och får avsluta dagens inlägg.

If there is light in the soul
There is beauty in the person
If there is beauty in the person
There will be harmony in the house
If there is harmony in the house
There will be order in the nation
If there is order int the nation
There will be peace in the world

Kram
10 kommentarer:

Casa Loda sa...

Tack för tipsen från Malmö. Visst är det härligt nöje att både gå runt och kika och även shoppa lite. Har själv varit i Göteborg några dagar och fått med både det ena och det andra hem :)
Trevlig helg!
Annika

Grodmamman sa...

Har varit i Malmö en gång, men skulle gärna åka dit igen. Fast då i sällskap av likasinnade och inte en familj som tröttnar efter två affärer!:)
Fin vers i slutet av inlägget!
Kram

Sara sa...

Mmmm... Jag älskar Miloii, den butiken är livsfarlig att gå in i. Massa pengar rullar iväg.

Creations by Lisa sa...

Vackra ord och härliga tips :-)
Kram Lisa

Lilla huset på prärien sa...

Det finns så mycket fint och kul i Malmö och så är jag där så sällan! Tack för alla tipsen och det där ordspråket bara ÄLSKAR jag! Så himla fint :)

Kram Jenny

TooMuchInspiration sa...

Så nu var du i min stad, vad kul - jag som just var i din ;)
Kram/Stina.

CreativeActivity - Sandra sa...

Vackra ord och toppentips på butiker i Malmö. De affärerna ska jag inte glömma att kika in i nästa gång det bär av till Malmö..

Ulrika sa...

Tack för tipsen, alltid roligt med lite nytt.

Josefine sa...

Vilka bra tips! Även fast jag är malmöbo så har jag helt missat Friisgatan! Jag kanske borde passa på att besöka någon av inredningsbutikerna där redan idag!

Ha en bra dag! Josefine- At home

Fru Inredning sa...

Har aldrig varit där men det verkar vara mysiga butiker du hittat:)
Kram Kristina

Related Posts with Thumbnails