tisdag 28 juli 2009

Marockanska influenser

Marockanska influenser och kontrasten mellan vitt och mörkt träslag är jag väldigt svag för. Det är något visst med färgsättningen och de dekorativa formerna.
Stilen passar fint att mixa till de skandinaviskt ljusa och ett bra sätt att få in lite värme och mys till inredningen.
Bilderna är tagna från Grahamn & Green som är ett familjeföretag från Notting Hill som funnits i hela 34 år. De reser världen över för att hitta just de där speciella sakerna som får inredningen till att bli personlig och unik.
X
Ett litet hemsidetips att kika in på om det blir för trist att sola, jobba, läsa eller vad ni nu pysslar med där ute i landet :)
X
Själv tänker jag tillbringa dagen på terrassen med en god bok. Känns som evigheter sen.
X
Kram





10 kommentarer:

marita blücher sa...

Godmorgon Jannice,
uppe med tuppen förstår jag, då du redan hunnit med ett fint inlägg ! Tusen tack för din som alltid rara hälsning hos mig - det var jättetrevligt att träffa dina föräldrar (fast lite pinsamt att jag inte omedelbart såg likheten och förstod vilka det var) - kul också att de tyckte om vad de såg. Jag har som du förstått av det marockanska porslinet också fallit för det orientaliska - både stilen och färgerna blir en läcker kontrast till allt det vita. Tack för alla tips om inredningsbutiker i Malmö - skall under semestern ta dottern med mig och botanisera runt lite.
Hoppas att du får en riktigt skön dag så hörs vi snart igen.
Varma kramar/Marita

nea i det gula huset sa...

Hej hej!
Visst är det snyggt med lite marockanskt i inredningen! Gillar det oxå skarpt.
Lite jobbigt när det finns så mkt snyggt i olika stilar. Vilken ska man välja? :)

Så du tänkte sola på terassen idag! Här regnar det. Men det verkar passa min dag perfekt. Gick upp kl fem och körde till jobbet..för att upptäcka att jag ska jobba ikväll! :( Det blir en lååång dag! ;)

Ha en underbar dag!
Kram Nea

Lady Thirty sa...

snyggt!
kul att du kommenterade inne hos mig så att jag hittade in till din inspirerande blogg :)

ha en bra dag!

rustik charm sa...

Superfint:) Jag älskar mörka trägolv och vita väggar.

Ha en trevlig dag.
Kram Kristina

millandante sa...

Hoppas du har det skönt på terassen... (och får en dag i långsamt tempo)
Föll direkt för idén att använda ett snäckskal i saltet, så fint!!!
Nu har jag röstat också!
Kram

Jennyshemochharmoni sa...

Jag har fört in lite mörka träslag hemma också, det ger verkligen en härlig känsla! Ljuvligt med lite kontraster. Hoppas att skallebanken har släppt, inte roligt alls :( Sköt om dig i massor min vän!!!! stor KRAM

Lilla huset på prärien sa...

Mmm älskar också marockanska influenser! Det där med en god bok lät också som någonting jag gärna skulle njuta av. Idag har vi varit hos mormor hela dagen. Mysigt men så sköööönt att komma hem!

Kram J

Jes/Vita villa vila sa...

Hej raring!

Å jag kan bara hålla med dig! Gillar också stänk av det marockanska - men skulle behöva ett litet skärgårdstorp att leva ut det i :D

Hoppas du mår bra vännen!

Måste bara säga att jag ÄLSKAR att besöka din vackra blogg. Du är expert på att lägga fram text och bild så stilrent och estetiskt!!!

Kram Jes ♥

Josefine sa...

Jag är också väldigt förtjust i den stilen, min pojkvän är dock inte lika förtjust i den så jag har fått kompromissa lite. Men mitt brickbord har jag fått behålla:-)

Josefine- At home

Brunkullan sa...

Ja det är så fint att ta in lite orientaliskt i inredningen.
Tittade själv på en fin cremefärgad sittpuff på Indiska igår. Den var nedsatt till halva reapriset....ångrar att jag inte köpte den pronto!!!
Får kika idag om den är kvar kanske!

Susanne

Related Posts with Thumbnails