torsdag 3 december 2009

Feng Shui skola 11 (Tankens kraft)

Buddha betyder "den upplyste" och denna bänk i vårt vardagsrum är vår Frid & Balans zon här hemma. Vårt "altarbord" kan man väl säga. Vad man väljer att ha på detta bord är upp till var och en. För oss påminner platsen om insikt, reflektion, balans och att lyckan finns i det enkla.
X
Det var några av er som hade synpunkter om mitt Singelreportage sist. Jag tänkte därför ta upp det här med tankens kraft som är en av grundstenarna i Feng Shui.
X
Jag är övertygad om att vi bär ansvaret för våra egna liv, och att vi framför allt har möjligheten till det. Att de tankar vi sänder ut kan påverka våra liv. Faktum är när jag talar med män om Feng Shui och tankens kraft, tycker de inte det är konstigt alls. Hur skulle annars idrottsmän lyckas med sin mentala träning? Inte såg Kajsa Bergqvist sig själv riva ribban innan hon skulle hoppa?
X
Jag väljer helt enkelt mina tankar, och den möjligheten har vi alla. Visst kan det ibland vara bekvämare att ta på sig offerkappan och tycka synd om sig själv. Men vem gynnar det? Varken dig själv eller din omgivning? Genom att sätta symboler i vårt hem eller på vår arbetsplats, kan vi ständigt påminnas om vad vi behöver förändra i våra liv, vilka drömmar/mål vi vill uppnå och därmed ta ett första steg till förbättring.
X
Livet må inte alltid upplevas som rättvist, men det är hur vi väljer att förhålla oss till motgångarna och livet som gör skillnad.
X
Kram
Jannice

8 kommentarer:

Blomgrens sa...

Håller fullständigt med. Go girl!
Kram
Eva

Lisa sa...

Ja tankens kraft är stark, har använt min tankekraft och hela min själ just nu, känns det som, men det blev inte som jag ville ändå, så nu känner jag mig totalt slut
:-| Men det är bara att ta nya tag, fast det känns lite motigt just nu.
Kramen till dig - Lisa

Hedera Helix sa...

Så kloka ord så! Om fler levde efter det så vore världen gladare..! Ha det gott!

Anonym sa...

Så sant. Jag väljer inte vad som händer eller inte händer mig men jag kan välja mitt förhållningssätt.
Och de dagar när jag vaknar och känner mig sur och börjar tänka gnälliga tjuriga tankar brukar jag tvinga mig att tänka glada positiva tankar. Det går om man vill.

Malin sa...

Jag säger som Annette Lefterow: tankens kraft är enorm! ;o)

Självklart måste man tillåtas att släppa ut frustraktioner, sorg och få älta misslyckanden. Men det viktigaste är att se möjligheterna och att man framför sig föreställer sig hur man vill må, hur man vill komma vidare. Du är så klok Jannice!

Jenny sa...

Kloka ord! Det här är sånt som man behöver påminnas om- ofta! Det finns alltid en ljus sida att se på saker. Ha en riktigt mysig helg min vän! Stor KRAM

Emelie Wååg sa...

Jag håller helt och hållet med! Så himla bra skrivet, jag blir så glad av sånt här. Tack! Kram Emelie

Lillian sa...

Kunde inte skrivit det bättre själv! Jag lever aktivt efter ett av mina favoritcitat: "Det är inte hur man har det utan hur man tar det!" Med andra ord- du väljer hur då bemöter saker som kommer till dig på livets väg.

Related Posts with Thumbnails