fredag 4 december 2009

Frågestund svar 4

Här kommer svar på gårdagens frågestund.
X
Som du vet har vi massa fönster där nere. Nu vill jag julpryda dem! Tänkte mig pappersstjärnor på fot, ej hängande pga kontakterna. Ska jag ha en i varje fönster? Vart annant? En i ett fönster? Om jag ska ha två stycken, i vilka fönster? Min tanke var två stycken och i mittenfönstrerna på framsidan. Vad tycker du?
x
Kram!! Christin
x
Hej Christin!
Undvik att ha en stjärna i varje fönster. Det blir för mycket av det goda. Jag tycker det är viktigaste när man ska placera stjärnorna är att ni ser dem när ni sitter i soffan, eller vid matbordet, ÄN att det ser bra ut på utsidan. Det är ju ni som ska mysa till det i ert hem, inte göra det för grannarna.
x
Jag hade nog haft 2 på framsidan. För att göra det intressant hade jag valt en ljusstake och i det andra fönstret en hängande stjärna (förresten du ville inte ha ngn hängande va??) men det skulle vara mysigt hos er, i någon härlig färg. Välj i vilket fall de 2 mittenfönstrena. Borta vid tv:n hade jag satt en ljusslinga i en mini gran/en eller något som ger stämning vi har satt en ljusslinga i vårt fikonträd :) Alternativt någon vacker trollhassel i en vas/kruka i fönstret med små lampor och någon fin dekoration.
x
God Julstämning på dig!
Kram Jannice
x
Hej,
Du har ju tidigare skrivit om att hallen är viktig så att man bjuder in bra energi till sitt hem. Hur ska en hall inredas enligt feng shui? Kan du inte visa nån bild på det om du har någon?
x
*Sofie
x
Hej Sofie,
Vad som är viktigt när man inreder en hall enligt Feng Shui är följande:
X
Bra förvaring är a och o. Helst ska den vara dold. Kika på bilden ovan. Där har man löst det med köksluckor som man också med hjälp av kuddar kan använda som sittplats. Det ger ett rent, snyggt och lugnande intryck.
x
Tänk på att ljusa blanka färger hjälper energierna att röra på sig, och mörka ruffiga ytor bromsar. Fundera på vad du behöver?!
X
OBS! Även utanför entrén är det viktigt att det är upplyst, gärna en blomma och en vacker krans eller skylt på dörren.
X
Bromsa chi genom en rund lampa, eller genom en matta på golvet.
X
Undvik en spegel mittemot dörren. Placera hellre den på sidan, så att chi inte kastas ut direkt när du kommer in. Plus att det är aldrig trevligt att komma in i ett rum och mötas av sin spegelbild (även om man är urläcker ;).
X X
Glöm inte belysning så här års, samt en trevlig blomma som välkomnar dig varje dag.
X
Låta alla få 1 eller 2 korgar var. Som sagt, förvaringen är a och o. På ovanstående bilder tycker jag de lyckats strålande.
X
Läs även mitt reportage om ordning och reda HÄR!
X
Hoppas du fick lite inspiration!
X
Kram Jannice
X
Hej!
Jag har nyss hittat till din blogg och vill passa på att tacka för en fantastiskt inspirerande blogg! Jag vill ställa samma fråga som tidigare inlägg dvs hur ska man få till en bra hall? Sedan skulle jag också vilja få fler tips om hur man kan få trevligt i fönstren, du har visat det förr, men gärna fler tips, tack!
x
Önskar dig en trevlig december!
x
He! Tack och välkommen som ny besökare då!! Roligt!! Det värmer att jag inspirerar dig. Svaret på din första fråga hänvisar jag till ovanstående inlägg och på den andra frågan: Ja, jag ska försöka hitta bra bilder på det här med fönsterdekorationer och stilleben. Lovar! Håll utkik!
c
Kram
Jannice
x
Hej,
Vi har precis byggt nytt hus. Kök (ek, svart bänkskiva) och vardagsrum har en öppen plan-lösning. Hur skall jag tänka för att få en harmoni när vi möblerar? Det finns inga möbler innan men lutar åt ett matbord i ek samt ngn form av tygsoffor. Golvet är ek.
Smaken går oftast mot New England men lite blandat med det moderna./ Ulrika

x
Hej Ulrika! Grattis till ert nya hus. Fantastisk möjlighet att få bygga något precis som man vill. Jag vill göra dig uppmärksam på att inte hamna i "bara ek inredning" där det mesta blir samma träslag. Blir lätt opersonligt. Om du väljer ekbordet, vilket låter fint, skulle jag valt stolar i annan typ. Kika på något i modernare uttryck. Gärna vita eller grå som lättar upp, för för mkt ek kan bli tungt. Försök att köpa ett runt soffbord som mjukar upp. Kanske vitfärgat eller i mörkare trä mot en ljus soffa, och isf ljusare matta. New England stilen klassas som något mer renare stil än den lite grövre Lexington stilen, så det passar bra att gå in mot det modernare och renare ibland. Exempelvis välj stålfärgade lampor för att strama upp. Lycktor i glas. Grått är väldigt snyggt mot ek. Metallelementet överhuvudtaget är fint. Undvik för mycket grönt ihop med eken.. Det blir trä på trä…
x
Innan ni köper möbler... gör en moodboard. Riv ut bilder ni inspireras av, tyger, bilder, material. Sätt upp det på ett A2 papper. Dela sedan in planlösningen i zoner, vad vill ni ha ut av ytan. Matplats, soffplats, läshörna, lekhörna.. ja du förstår vad jag menar. Sedan går man in på det roliga, alltså shopping och val av möbler.
x
Glöm inte att jobba med vackra mattor som ramar in dina zoner.
x
Lycka till
Jannice
x
Min fråga den här gången rör vårt vardagsrum. Vi ska måla och/eller tapetsera om där snart och vi kan inte riktigt komma fram till vilken färg vi ska satsa på. I rummet ligger det ett trägolv i ask som vi ska behålla. Lister, dörrfoder och dörrar m m är vita. De flesta av våra möbler är vita och soffan är i ”cappucino-färgat” skinn(ljust ljust beige alltså). Vi har även en svart fåtölj med fotpall där. Mattan är svart och naturfärgad och övriga textilier går i svart, vitt och lite rött. Vi har inte tänkt att byta ut så mycket möbler, men kan naturligtvis tänka oss att byta ut textilier. Sedan hör det till saken att innanför vardagsrummet ligger en liten genomgångshall som har samma golv som i vardagsrummet. Där vill vi gärna ha en tapet/färg som kan hänga ihop med den andra, kanske något ton i ton fast lite mörkare/ljusare..?
x
Vi vill ha ett mysigt & avslappnat rum där man kan koppla av ordentligt :-) Det vore jättebra om du kunde ge oss något förslag på färg och/eller tapeter!
x
Kram kram B-M
x
Hej!
Nummer 1 är att jag hade valt samma färg i genomgångsrummet som i vardagsrummet. Jag gillar när man får en helhet istället för massa små rum. Allra helst när det bara är ett ”hall rum” utan någon funktion. Låt det bara flyta med, det blir absolut snyggast så. Du skriver inte vad ni har för färg idag och varför ni vill måla om? Men jag har tänkt fritt och utifrån min tanke om er stil, ger lite olika exempel. När det gäller tapet är en gråvitrandigt tapet väldigt snygg till den stilen ni talar om. Det går även med beigevitrandig. Duro har fina. Du skriver inte vad ni har för stil, men här tänker jag klassiskt och hållbart. Något jag borgar för! Ju bredare ränder desto modernare känsla, tänk på vad ni vill åstadkomma? Det blir snyggt med roströda accenter vintertid och ljusgråa och beige färger till sommaren.
x
Om ni målar tycker jag ni kan måla i en varm grå ton. Den vi har i vårt vardagsrum är jag mycket nöjd med. Grå stilren, fast mysigt varm. Numret är NCS s 1000 N.
x
Jag behöver hjälp med att stärka självförtroendet för en nära vän. Han har haft det väldigt motigt med sjukskrivningar och arbetslöshet. Man kan säga att han flyttat in i offerkoftan och tror inte att han duger. Han är en fantastiskt man och underbar på alla sätt. Var i hemmet ska man lägga kraft på detta?
Z
Tack för en underbar blogg med supermysiga inlägg.
Pia, Mölndal
X
Hej Pia,
Jag tror det är viktigt för din vän att få lite kraft och ork att ta tag i sitt liv igen och framförallt känna sig behövd och få ett jobb. I Feng Shui ligger livsväg och karriär vid entrén. Om han ska börja med att ta in vattenelement där. Färska blommor, en målbild på vart han vill komma i livet, vilket jobb han önskar. Ibland när man har det tufft kan också en lösning vara att sätta sig ner och helt enkelt starta om.
X
Börja rensa ut alla negativa energier som det förmodligen finns en del av. Sortera och göra det rent för nya möjligheter att komma in i huset. Måla om ett rum i positiva färger. Se till att hans hem inte är allt för jordat utan ge honom lite kickar med eldelementet och låt honom växa med träelementet och som jag tidigare nämnt lite extra av vattenelementet vid ingången. Vatten, svart, glas, kristall eller symboler som ger honom styrka. Köp honom boken rensa i röran. Eller Feng Shui för själen.
C
All lycka till, till din vän (han ska vara glad att ha dig som är så omtänksam)!
En varm kram till er båda,
Jannice

2 kommentarer:

Christin sa...

Tack, det var ett inspirerande tips! Kram :-)

B-M sa...

Tack Jannicke :-) Jag har faktiskt varit sugen på en varmgrå färg till vardagsrummet, så vi kör nog på det. Sedan om det blir målat eller tapet visar sig, men det lutar åt att vi målar. Ska ta en titt på den färgen du rekommenderar.
Ha en bra vecka! Kraaam

Related Posts with Thumbnails