fredag 4 september 2009

Slow Deco

X
Läste i senaste Sköna Hem en artikel om Slow Deco; ett hållbart tempo. Det ställs naturligtvis mot slowfood-rörelsen inom vår matkultur.
X
Med Slow Deco menar man att inredning som håller länge både estetiskt och materialmässigt blir en investering för framtiden. För mig är det Feng Shui, bang on target! Allt måste bara byta namn då och då :) Kolla här:
  1. Slow Deco är inte en stil utan allas individuella, befriande blandning. Check = Feng Shui!
  2. Eftertänksamt, snyggt och levande. Check! Som en klok Feng Shui konsult sa en gång "Ett hem ska leva med oss, det ska spegla oss nu och vart vi är på väg, inte vem vi har varit".
  3. Nya och gamla klassiker med god design. Vissa saker är dyra, men materialen, designen och känslan av gott hantverk väger upp investeringen. Check! Och vad är det väl jag brukar säga? Inget fattigmanstänkande. Vi är värda det bästa. Har vi inte råd nu, så vänta, spara och längta lite då istället, tills du får den där möbeln du verkligen vill ha. Missförstå mig inte, det handlar inte om dyra saker. Det handlar om att värdesätta sig själv, respektera sin önskan och inte tänka - det duger åt mig.
  4. Ge plats och lugn och harmoni i ditt hem. Sluta springa efter trender. För trenden är och kommer alltid att förbli SLOW=Feng Shui=Balans. Check!
Vad tror ni om Slow Deco? Mitt resonemang? Hiss eller diss? (Bilder Martha Stewart)
X
Kram
12 kommentarer:

StrandviksVillan sa...

Mitt i prick!

Ha en fin fredag!
Kram, Ann-Christine

LantlivsAnette sa...

Åhhh du har så rätt så rätt !!
Kika in hos mig idag...jag bjuder på fika !!
Ha en toppendag Kraaam Anette

Millas hem sa...

Precis så där är det!

Kram Camilla

Fru Inredning sa...

Så rätt så rätt:)
Ha en trevlig helg.
Kram Kristina

Jenny sa...

Jag kan bara instämma såklart! Ha en riktigt bra helg tjejen! KRAM

lugnet sa...

Jag håller med både det gäller inredning, mat eller kläder! Mycket bättre att köpa god kvalitet och färre produkter än "slit och släng". Vilka underbara bilder!!
Hoppas du får en härlig helg!
Kram//Ulrica

Creations by Lisa sa...

Vackra bilder och förklaringen låter underbar men jag föredrar att kalla det Feng Shui :-)
Kramen till dig vännen - Lisa

S o F sa...

Nja... ;)

Det där med fattigmanstänket reagerar jag lite över.
Jag har inte råd att köpa dyra möbler eller saker - men jag köper saker som är vackra (för mig).
Det spelar ingen roll om det är på loppis eller ihoppysslat av nån händig person eller mig själv.

Jag tror inte att det är priset på sakerna som är avgörande för hur det känns energimässigt i ett hem - och jag tror inte det var det du menade heller Jannice.

Jag går inte och längtar efter speciella möbler för att de är moderna, dyra eller nåt som alla "vill ha".
Visst blir jag påverkad av alla inredningsbloggar som jag tittar på, men det är mer på ett känslo-och idéplan ("så där skulle jag kunna göra - på mitt sätt o i min prisklass"), inte i form av specifika prylar.
(jo, kanske lite om jag tänker efter...) :)

På tal om nåt annat så har jag Feng shui:at min garderob. ;)
...eller helt enkelt röjt och rensat.

Ha det gott där nere och Trevlig Helg!

Maria sa...

:) GILLAR!
Har precis flyttat och gjort om sovrummet. Från att tidigare haft det mest perfekta sovrum och läge på det, bytte vi plats på sov- och arbetsrum. Kändes som nödvändigt ont, för att komma ifrån tonåringarnas stök och bök kvälls/nattetid... en kompromiss som visade sig vara MITT I PRICK! Vi sover som kungar och prinsessor och jag är helt säker på att det har med energier och annat att göra. Bildbevis kommer komma, målaren kommer på måndag och ska färdigställa sovrum och walking-closet! :)

Inspirera Mera sa...

Jag håller med StrandviksVillan. Mitt i prick!

Kram Sandra

Lisbeth sa...

Hej, jag hittade precis din blogg, och läste ditt inlägg om Slow Deco. Intressant namn på "sunt förnuft" ;-) Skall kila över till Sköna Hem och läsa artikeln. När jag ändå är här, vill jag också passa på att tipsa om min nya tävling på http://designskolan.blogspot.com/
Du kan vinna en plats på en inredningskurs, värd 12500 kronor! Tävlingen pågår tom 4 oktober. Välkomna att delta, och tipsa gärna andra.

Ida sa...

Definitivt hiss! Det var klokt skivet.. Ha en skön helg Kram Ida!

Related Posts with Thumbnails