lördag 7 november 2009

Färg sätter stilen

Tack alla söta ni för era gulliga kommentarer rörande Metro Bostad reportaget. Personliga mejl och fina inlägg. Tusen tack, de värmer! Jag hoppas jag kan inspirera en och annan att följa sina drömmar, trots livets alla motgångar.
X
Idag tänkte jag bjuda på lite information om hur färgen kan sätta stilen i inredningen. För visste du att styrkan på färgen kan avgör vilken stil det blir på rummet och inredningen? En kort checklista:
  • Modernt: starka färger rött, svart, vitt
  • Neutrala; framhäva detaljern istället för färgen
  • Provance; ockra gult, grönt och smutsig röda toner
  • Gustavianskt; inspirerat av rokoko och nyklassecism från Frankrike. Enklare och renare färg, exempelvis ljusgrått, ljusblått etc.
  • Gammal Hollywoodstil; pompöst, inga färger, stora svulstiga former
  • Marockanskt, även kallat nordafrikanskt; Turkost, cerise, brunt, guld, silver, mycket accentfärger och arbeta gärna med dem ton i ton, eller som komplementsfärg.
  • New England; Rött, blått, vitt, mörkt träslag
Bilden har jag lånat från Sköna hem. Mycket mönster men ändå smakfullt då den röda tråden är - just det; den röda färgen :)
a
Kram

5 kommentarer:

In my house sa...

TACK snälla söta du =) Jag ha haft en superdag,,,, nu är man dock lite trött, men en skön trötthet =)Vi ska ju ha en massa mysiga träffar sen, med dig som dragplåster =)=)=)

Ha de så gottit kraaaaam j

House of Jammi - blogg och webshop sa...

Jag läste Metro Bostad idag, så roligt att få läsa lite mer om dig. Och jag gillade listan med elementen, tror jag ska klippa ut den och spara.

Sara sa...

Mmm, jag gillar verkligen det rummet. Det hade du nog med en gång på en föreläsning också. Mycket fint och inte så mycket rött egentligen, lätt att förändra med annan färg när man vill. Ha en fortsatt härlig helg! Kram Sara

marianaskeramik sa...

mmm rött är min favvofärg!!
vad kul att läsa listan om stilarna
ha de gott
marianaskeramik

milla-andante sa...

Vilket härligt rum!
Grattis till Inredningsbloggarna!!!
Kram

Related Posts with Thumbnails