onsdag 25 november 2009

Förändra med små medel

Idag vill jag visa er vad man kan göra med små medel. När jag kom till kund så hade de en toalett som andades offentlig miljö och var mycket trist. Det här bruna kaklet tillsammans med en gulaktig korkmatta på golvet, plåtställ med pappservetter, samt trådkorg i vitt.
X
Det som kunden såg som ett problem (kaklet) beslutade jag mig för att utgå ifrån och med enkla medel förhöja:
  1. Jag valde ett vackert mörkbrunt klinkergolv.
  2. Lyxiga tvål och handkräm från Savon de Marseille.
  3. Handduk från GANT och doftljus från Ikea.
  4. Jag försökte hålla tonen med känsla av "Zen".
  5. Genom att använda rostfritt och enhetligt material på toarullshållare, toaborste och pedalhink stramade jag upp känslan och moderniserade inredningen.
  6. En orkidé fick ge träelement åt rummet (som ofta saknas på toaletter) samt att den rödcerisa färgen på blomman som ger eld, räcker.
  7. Obs, idag finns det vackra siden orikéer. Välj hellre en sådan än ingen alls. Trä ger så mycket åt ett badrum. Du kan också välja randiga handdukar. Randigt är trä, eller grön färg på dem - färgen är trä. Men en blomma ger också yin, som det annars är mycket lätt att man saknar i ett badrum.
  8. Har man inte råd eller möjlighet att byta klinker på golvet, hade man kunnat köpa teakplattor (som man kan ha på balkongerna) det hade också gett samma känsla.
Voliá! Jag blev supernöjd! Feng Shui mässigt är det balans i inredningen och en modernisering av en annars gammal toalett för liten peng!
X
Vet ni vem som snart kommer hit!? Purple area Susann och Room by Sofie - Sofie! Vi träffades ju på bloggträffen Formforum och idag ska de komma hit på fika och sedan ska jag ta dem runt på studiebesök i Helsingborg. Ja ni må tro det blir inredningsaffärer ;)
X
Kram
Jannice

10 kommentarer:

Beatrice sa...

Det blev riktigt snyggt! :-)

Ja, man kan behöver egentligen inte riva ut allt för att renovera eller fixa till, men det är klart, man ska ju ha öga för det hela också. Och det har du! :-)

Kramar
Beatrice

kjersti sa...

Lekkert:)
Elsker såpene fra Savon de Marseille:)
Ha de selv på toalettet, og det har blitt noen refillflasker ja...

Orkidé på toalettet er en favoritt hos meg også!

Klem til deg♥

Sofia sa...

Förstår att du är nöjd, blev ju jättebra. Är så tacksam för alla tips och råd du ger genom din blogg!

annainreder sa...

Vad fint det blev!
Jag vill också vara med på er lilla träff!
Snyft!
Kram Anna

StinaTooMuchInspiration sa...

Ha en supermysig inspirerande dag och hälsa de andra! Kram/Stina.

Jenny sa...

Snyggt jobbat tjejen! Du kan du :) Hoppas ni får en underbar dag idag! Är rikigt avis, vill också vara med på fika ;) Tack goa du för din kommentar :) Du är för söt du :) KRAM!!!

Blomgrens sa...

Jättesnyggt! Tack för alla fina tips och idéer. Det hade inte varit dumt att få följa med på en sådan tur tillsammans med tre experter. Hoppas ni får en härlig dag. Själv sitter jag instängd på ett tråkigt kontor där de har glömt både Feng och Shui.
Kram
Eva

Irene sa...

Kul att Du utgick från kaklet! Ofta kan ju just det man "stör" sig på vara det som gör hela rummet, bara det får komma till sin rätt :-) Antar att kunden är lika nöjd som Du!

Och tack för receptet på Mozart-kulor, älskar att testa nya recept :-)

Elsa och Helena sa...

Så ur fint det blev och tack för tipset med orkidén...Kram Helena

Linda P sa...

Vad roligt! Hoppas att ni fick mkt inspiration :)

Related Posts with Thumbnails