fredag 14 augusti 2009

Dagens möbel 50-tal

När maken och jag var i Dalarna i somras var vi på Form- och design center i Hällefors. De hade en jätteintressant utställning om designmöbler genom olika decenier. Det fanns "riktiga" lägenheter att besöka och dessa bilder är från lägenheten hur de "rika" hade det där hemma på 50-talet. Snyggt och lika aktuellt idag. Det är det bästa med god design.
Ganska mycket av träelementet va? Men i och med att det är runda former och mycket vitt (metall) känns det bra. Den fyrkantiga mattan, sideboarden och tavlorna blir snygg till de runda formerna på bordet, lampan och stolarna. En balans mellan yin och yang.
X
En vas på bordet med några blommor i ceriserosa (kontrastfärgen till det gröna) hade gjort det hela komplett. Då hade vi även fått in eldelementet i färg. Just nu finns det bara när lampan är tänd.
X
Kram


3 kommentarer:

Grodmamman sa...

Idag har rosorna åkt ut!:) Bildbevis finns på min blogg och det kändes riktigt bra att ta bort dem. Länkade även till din sida, hoppas att det gick bra?!
Kram

Annika sa...

Roligt att få se dina bilder från utställningen. Så sant - lika aktuellt idag. Hoppas att du och maken får en fin helg! Kram

Creations by Lisa sa...

Stilrent :-). blev du nöjd med håret, såg ju dina projekt denna veckan och antar att du varit hos frissan :-)
Kramen till dig - Lisa

Related Posts with Thumbnails