torsdag 6 augusti 2009

Trappdekoration

Ja, det är nog en förkylning jag åkt på, känner mig ynklig som bara den. Så det blir till och vila, läsa inredningsmagasin och dricka the (skit osse *skratt*). Tänkte på det här med trappor när jag låg och funderade. Varför inte dekorera dem och göra något vackert av denna funktionella sak.
X
När jag besökte min väninnas föräldras hus i Brantevik förra året, passade jag på att fota denna fina dekoration. Så enkelt, och så vackert. Runda stenar som placerats som dekoration i trappan. De mjukar verkligen upp kantigheten och ger tyngd åt den ljusa trappan.
X
Hos mina vänner här i Helsinborg, tog jag detta fotot för en tid sedan. De har valt att låta trappstegen vara träfärgade och resten vitt. Ursnyggt!
X
Visste ni förresten att enligt Feng Shui flödar chi:n bättra upp och ner med slutna trappsteg. Tänker man på det, så känns det klart tryggare än att ha en luftspalt mellan stegen.
X
Det var lite om trappor det. Har ni inte hittat vackra stenar på semestern, går det alltid att tända en lykta på ett trappsteg, eller sätta dit en blomma som ger liv och hjälper energierna uppåt i huset.
X
Nu blir det till och vila igen - i det fina vädret..!! :( hur kul är det att vara syyyk då?
X
Kram

11 kommentarer:

Jenny sa...

Verkligen fint med stenarna! Det måste jag prova :) Hoppas du kryar på dig vännen! KRAMIS

Lilla huset på prärien sa...

Oups... och vår arkitekt som har ritat på en öppen trappa i den nya delen av huset... vojne, vojne. Kanske ska försöka stoppa honom. Trappan ska ju vara mitt ute i rummet och han pratade om att han ville att vi skulle se ut genom fönstrena som är bakom... hmm. Flödet av ljus liksom...

Vad tror du?!

Kram J

Helt Enkelt sa...

Jag ska ärligt säga att vi la inte mycket energi på vår trappa. Orken hade tagit slut där på nåt vis... Den är vitlaserad ,helt rak (tråkig) och väggarna är vita. Min tanke är att lite drastiskt måla den svart eftersom vårt golv på b.v är svart. Hmm ett projekt som tål att tänkas på..

Krya på dig!

Kram A-m

[room] by sofie sa...

Bra tips tjejen! Snyggt och enkelt...

Ja det där med trappa... vi ska också ta itu med vår. Den lär nog bli vitmålad i en härlig blank färg. Läst i en tidning att man kan blanda i sand när man målar just trappstegen för att den inte ska bli så hal!
Ingen dum idé :)

Kram Sofie

Fru C sa...

Vila dej ordentligt nu, sommarförkylning tar på krafterna.
Jag har aldrig varit förtjust i trappor med öppna trappsteg, undrar varför :)

StrandviksVillan sa...

Stackars dig att vara sjuk nu då det blivit så härligt sommarväder... Hoppas det är snabbt övergående!

Vi har en täckt trappa, kunde inte tänka oss nåt annat. Jag har nästan lite "fobi" mot att gå i öppna trappor... Gillar att vi har ett fönster mitt i trappan, det släpper in ljus och jag har en blomma stående där. Då man kommer nedför trappan ser man belysningen och blommorna utanför, mysigt!

Sköt om dig!

Lilla Huset sa...

Då skickar jag dig en krya-på-dig-kram och så har du ju Bosse som kan få dig att må bättre. Jag har alltid tyckt om täckta trappor, de känns trygga på något sätt. Kram Merja

S o F sa...

Intressant om trappan...min hjärna går igång direkt. ;)
(kanske får bli en lykta i trappan..)

Var det en förkylning i alla fall då? Attans - finns det ingen lag som förbjuder förkylningar under sommaren och speciellt nu när det är så soligt och fint.

Varma krya på dig-hälsningar från mig och Västergötland!!

Fru Inredning sa...

Fina trappor:) Har oxå åkt på en förkylning och känner mig riktigt ynklig.
Krya på dig.
Kram Kristina

CreativeActivity - Sandra sa...

Fler borde dekorera sina trappor för det är jättesnyggt! :) Gillar stenarna, det blev väldigt fint.

Krya på dig!

MiaMaria sa...

Hej!

Själv har jag en trapp som nr 2 fast den är hiskiligt brant....

Snyggt med stenarna...

Krya på sig!!!!

HA det så gott!
MiaMaria

Related Posts with Thumbnails