onsdag 26 augusti 2009

Frågestund!

Ja, vi kör väl en frågestund här på bloggen igen. Sist blev den så uppskattad. Fråga om vad du vill (nästan :) så ska jag försöka svara så gott jag kan! Shoooot!
X

15 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har följt din blogg ett antal månader nu och blev väldigt intresserad när jag läste ditt inlägg om färganalys och konsultation. Jag undrar om du skulle kunna dela med dig av lite allmänna tips i bloggen - t ex vilka färger funkar bra för brunt/blont/svart hår, blå/bruna/gröna ögon, om man är en sommar/vinter/vår/höst etc. Jag som har blå ögopn har t ex fått höra att jag ska satsa på bruna ögonskuggor men det vore roligt att höra om det finns andra färger som också kan funka - lätt att fastna i samma gamla färger som man alltid har använt annars. :-)

Anonym sa...

Behövs det att alla element är representerade i ett rum för att det ska bli balans och harmoniskt?

Tack för ännu en frågestund! Din blogg är så fantastisk!

Kram Sofie

MiaMaria sa...

Hejsan!

Ingen fråga denna gång...
Hoppas allt är bra...

MiaMaria

Karin sa...

Vad härligt det ser ut att sitta barfota på kontoret!!

Min fråga är vilka inredningstidningar du tycker är bra?

Anonym sa...

Vad har du läst för utbildningar?

Kram Jenny (utan blogg)

Lillian sa...

När man känner att man behöver göra om hela huset för att det är fullt av prylar, gammal snagnerad energi och färgvalen är helt fel men man inte riktigt känner att man orkar. Måste tilägga att jag inte är dum, jag vet att det bra är att sätta igång och göra! ;-) Men jag vill höra med dig om du har några inspirerande tips på hur man får motivationen att sätta igång.
Har haft en bild av att man kan börja med ett rum i taget men oftast hänger mycket ihop och det blir ändå allt på en gång. Eller är det kanske bäst att börja med att slänga, slänga, slänga?
Kanske kan du hjälpa mig med "think outside the box".
Tack för en mycket inspirerande blogg med många vackra bilder på vacker och balanserad inredning.

Helt Enkelt sa...

Jag sover under ett snedtak, (inte bra, jag vet) takhöjden är 3 meter..Rummet är ca 12 kvm.
Vid ena sidan har jag ett takfönster, ingång till badrummet och ingång till själva sovrummet.
På andra sidan har jag ett fönster,
mitt emot sängen en stor inbyggd skjutdörrsgarderob...
Du kan känna de snabba energierna va?!?!

Det positiva i kråksången är att jag iallafall har huvudet mot norr...

Vad göra?

Kram A-M

B-M sa...

Jag har en fråga om de olika elementen. I vårt sovrum har vi gula tapeter och golv i boklaminat. Möblerna är vita (en byrå är i björk också) och gardinerna brukar jag ha vita eller gula. Överkast & pläd är beiga och kuddarna är svarta och vita. Men det känns så himla blekt & opersonligt på något sätt. Jag antar att jag åtminstonde saknar eld-elementet men saknar jag även något annat element? Vad ska jag lägga till för att få harmoni i sovrummet??
Suveränt bra med dessa frågestunder. Det är så intressant att läsa alla frågor och svar.
Tack för en underbar & inspirerande blogg Jannice! Kram

Anonym sa...

Hej Jannice!

Lever du som du lär när det gäller färg och stil i smink och kläder. Vilken årstid, varm, kall är du? Vad tycker du är viktigast att tänka på när det gäller smink?

Kram
Emilia

Patrik sa...

Härligt med frågestunder!

Teknik!
Vilken är den bästa färgen att ha på teknik-prylar i ett "vitt" hem. Ska man bryta av med den svarta ramen runt tvn eller låta det smälta in med vit ram ?
Väggen är vit bakom
Ska den hänga på väggen eller stå på tvbänk?

Tv-bänk har ju fördelen att man kan gömma alla sladdar och slippa "kabel-kanal" på väggen.

Kanon blogg, följer dig varje dag!

jewel1 sa...

Hej,

Hur skall jag göra för att mitt kombinerade matrum/ arbetsrum skall få balans då det ofta är mycket saker som samlas här? Bokhylla-familj, arbetsbord i välstånd/berömmelse, matbord står mitt i rummet.
Kan du även ge lite bra ex på vad jag kan ta in i de olika rummen för att få alla element representerade. /Tack Maria

paula sa...

Hej!
Jag ska just till och inreda mitt livs första barnrum!( förutom mitt eget en gång i tiden då...) Jeh har en brorson som ska göra en grafitti-fondvägg i rummet i blåa och gröna mjuka baby-färger, men sen vet jag inte vad annat som kan passa där! jag tycker jag bara hittar inspiration för mjukis och romantiska barnrum, och jag vill ha om en lite tuffare stil. har du några tips?

Anonym sa...

Idag undrar jag om du personligen har något mantra eller favoritcitat?

Kram Christin, Billeberga

Anna & Alex sa...

Hej Jannice!
Jag undrar om/när du har seminarie i hur man inreder barnrum. Har många väninnor som skulle vara intresserade både av seminarie och konsultation. Vi bor dock i Stockholm....

Anonym sa...

ÅÅåååå vilken tur jag har som hann med idag. Jag funderar på en sak. Jag har ett relativit vitt hem, väggar, golv, soffa, stolar är vita i köket. Och nu undrar jag om jag ska måla även mitt matsalsbord i vitt (som är gammalt trä) vit, för att få den där danska looken. Är osäker. Båda är fint. Vad blir mest harmoniskt? Och bäst enligt Feng Shui.

Kram och tusen tack Jannice för all inspiration.

Sara i Åmål

Related Posts with Thumbnails