onsdag 12 augusti 2009

Frågestund!

Tänkte att då och då, köra en frågestund här på bloggen. Vad tror ni om det? Ni ställer frågorna i kommentarfältet och jag svarar med ett sammanfattat inlägg, så alla kan få ta del av svaren. Har du kanske gått och funderat på något inredningsproblem, en färg, möbel, eller behöver du tips och idéer? Vill du veta något om Feng Shui? Är du nyfiken på min utbildning, mig och mitt hem?

Vi startar nu, shoot!

Kram

Jannice

29 kommentarer:

Birgitta sa...

Ja! Jag har tänkt på det du har sagt om att man inte ska sitta med ryggen mot ett fönster. Har ett problem med min soffa då. Rummet är rättså smalt och avlångt. Ena kortväggen är just vägg och den andra har ett fönster. En långsida har två stora öppningar till resten av huset med en öppen spis i mellan. Den andra långsidan har helglasade pardörrar ut till alltan, liten bit vägg och sedan ett jättestort fönster. Nu har vi soffan, hörnsoffa m divan, i just den hörnan mot det stora fönstret och helväggen. Ska den stå någon annanstans?

Tor sa...

Jag vill gärna ordna upp bland en massa böcker som ligger staplade (!) i hyllorna och på golvet (!!). Vill snart bara skänka bort alltihop. Finns hundra olika sätt att sortera dessa på känner jag. Vad blir snyggt o logiskt också?

Creations by Lisa sa...

Hej hopp, läste att du också åkt på en förkylning....attans tråkigt jag har en nu men den börjar ge med sig, känns som man fyllt en sopsäck med snytpapper och näsan blir ju inte direkt vacker *fniss*. Hoppas du mår bättre nu. Vad kul med frågestund...bara för det fick jag stopp i huvét och kommer inte på några :-|. Hmm det skulle kanske vara hallen...har du något tips på var man kan finna en fin hatthylla/skohylla i vitt? (Jag en standard i brunt/krom som nog de flesta har om man bor i en hyreslägenhet). Funderade åpå att hänga upp något tyg vid ytterdörren som är mörk...Vad tror du om det? Jag vill ha en LJUS hall :-)
Kramen till dig - Lisa

Creations by Lisa sa...

Åhh förresten glömde fråga, är det ok om jag skriver om din frågestund på SIB (Svenska Inrednings Bloggar)? Jag är ansvarig för den sidan som är en samlingsplats för alla inredningsintresserade bloggare. Vill du att jag lägger in dig som medlem så säg bara till..
Kram igen - Lisa

Körsbärsgården sa...

Vilken fantastiskt generös idé! Ska bli intressant att ta del av både frågor och svar. :)

Vänliga hälsningar från Karin i solig Körsbärsård.

Anonym sa...

Hur mycket kostar det om du kommer hem på en Feng Shui konsultation hemma hos oss?

Tack för en superblogg!
Kram Linnea

Anonym sa...

Om du fick välja precis vilken möbel som helst oavsett pengar, vad står då högst på din önskelista?

Kram
Fröken Nyfiken

Nanne sa...

Hejsan!

Jag tror jag har förstått att man skall ha något representerat från vart element.. Går detta tillämpa hos mig som bor i ett äkta timmerhus?(timmerväggar inne som ute). Måste jag då "dränka" mig i saker, från golv till tak - nu när jag har så mycket trä eller räcker det med något litet föremål för att få balans?

Pierre sa...

Finns det något snyggt sätt att dölja sladdarna som kommer ut från TV, DVD, boxer osv?

Anonym sa...

Hej!

Jag undrar vilken/vilka böcker du kan rekommendera när det gäller Feng Shui!

Hade också tyckt att det var roligt med fler före och efter bilder. Tex, före med överslag av vatten i ett rum, efter med ett föremål som jordar. Eller varför inte när det gäller personlig färg och stil. Före bild, efterbild med färger och modeller som klär personen bättre.

Må gott!
Christin, Billeberga

Anonym sa...

Hur får jag ordning på skorna, vantar och mössor i hallen. Vi har inte barn, ändå blir det alltid stökigt.

Viola

Anonym sa...

Målar du några tavlor nu för tiden?

Kram Åsa

Anonym sa...

Vi bor i en liten 2:a på 40 kvm och det känns väldigt litet. Hur ska vi göra för att få det så stort som möjligt?

Tack för möjligheten att ställa frågor. Verkligen gulligt.

Kram Josefin/Henrik

Anonym sa...

Vårt sovrum är väldigt ljust och har massor med fönster. Det känns som man aldrig få riktig ro där. Hur kan vi göra för att lugna chiflödet i rummet?

Tacksam för svar.
Tesse

Snusilus o Sannibus sa...

Hej!

Hittade just hit och tycker du har en härlig blog! Så fint det blev i trappan med stenarna och jag håller helt med om att man ska ha det man vill ha och trivas! Vad roligt med Feng Shui. Har inte varit i kontakt med det så mycket faktiskt men läste någonstans att man ska sova med huvudet mot norr, stämmer det? Hemma hos oss är det mycket vitt, minimalistiskt med några få detaljer i andra färger för det är så vi trivs bäst. Vi ska just flytta så det blir mer inlägg om flytten och inredning i det nya huset.

Ha en fortsatt skön sommar!

Kram Susanne

Anonym sa...

Hej!
Du har en fantastisk inspirerande blogg. Jag har en personlig fråga, hoppas du vill svara på den. Jag ser upp till människor som vågar ta steget och göra det dom brinner för. Vad fick dig att byta karriär från marknadschef till inredare?

Frida (som smygkikat och läst om dig på din hemsida ;)

Anonym sa...

Hej!
Jag skulle vilja ha några bra tips på hur man mjukar upp och gör en smal och stram avlång hall till en trevlig, varm och inbjudande hall. Väggarna är nyss målade vita för att hallen ska se större ut, men lyckas inte få till den där sista touchen. Där hallen slutar finns toaletten. Så en vit toalettdörr är det första man ser när man kommer in, och det känns bara så stramt.
Tack för svar och för en kanonblogg! Kram Tess

H A N N A S - F O R M sa...

WOW...vad kul med frågestund...jag som just "rensar i min röra" har massor av tankar...känner mig just nu så otroligt trött på saker..vill inte ha massor av saker som "stör" även om jag älskar vackra ting så stjäl dom min sinnesro...jag vet att jag kan ställa in dom i skåp...men dom är redan fulla...min fråga alltså: Hur gör du för att välja bort sånt som du gillar? Kastar/skänker du bort mycket? Detta gäller även kläder...suck...

KRAM fina du...TACK för din underbara sid!!!

Hanna

Anonym sa...

Hejsan
Tack snälla för möjligheten att få fråga.
Jag undrar tre saker:
I vår sommarstuga är det innertak av furu som har mörknat med tiden.
Vi har målaat väggarna ljusa så men det känns aldrig bra hur jag än gör. Alla möbler är av relativ mörk ek. Jag har vita gardiner i alla rum, kuddar i soffan i vitt men det känns bara för mycket av trä. Hur gör jag för att få balans?
Jag undrar också om speglar. Hur ska de placeras?
Och till sist. Vassa hörn. Det är inte så enkelt att ta bort dom. På mitt pyttelilla kontor finns en bokhylla, från golvet och ca 1.80 hög, i ljust trä direkt innanför dörren. Den enda möjliga placeringen. Hur gör jag för att trolla bort det hörnet?
Jag är så spänd på svaren
Ha det bra
Lena

Nattmia sa...

Fann din blogg genom en annan blogg och stannade här :-)

Just nu finns det inga frågor, måste läsa lite till om dig och din blogg..

Tack för titten..

Kram
Mia

LantlivsAnette sa...

Åhhh vad roligt, vilken toppen ide !!
Du, jag har en fråga..jag är intresserad av Feng Shui, hur ska jag få fart på min karriär, du vet, hitta ett arbete..(de tankarna upptar min vardag just nu..)
Symboler ? jag har ställt ett flaskskepp med fulla segel i hallen..är det rätt ? kan jag göra annat..
Ha det gott
Kraam Anette

Grodmamman sa...

Vad kul med frågestund!
Har sparat rosor som jag fått under flera år. De ligger ovanpå vårt vitrinskåp och dammar. Har lite svårt för att slänga dem, men har för mig att jag läst någonstans att det inte är bra enligt Feng Shui. Stämmer detta? För i så fall åker de ut direkt!:)
Kram

Anonym sa...

Vilken är din favoritmöbel där hemma?

Linn

Anonym sa...

Vad har ni för projekt på gång där hemma? Eller är allt tipp topp?

Linn (igen ;)

Thea sa...

Gillar frågespalterna och din blogg, så nu måste jag bara fråga dig.
Om man får lov att skicka en bild till dig och få respons om vad man kan göra så det känns mer harmoniskt?

Vad tror du? :))

Jes/Vita villa vila sa...

Hej min vän,

Vilken underbar idé!!! NU ska jag läsa i kapp här ovan - alla frågor o alla dina svar! Å vad intressant Jannice!

Stor kram Jes ♥

Anonym sa...

Hei, jeg snubla over bloggen din her om dagen, og den er mycket inspirerende! Heretter kommer du til å få mange norske fans ettersom jeg tenker å fortelle alle jeg kjenner om bloggen. Jeg ble spesielt fasinert av din "Feng shui skola". Etterpå har jeg søkt mer på feng shui på nettet, og ser at noen bruker et energikart over huset kalt ba-gua. Bruker du også dette? Skal man i så fall ha balanse mellom alle elementer i hvert rom eller overvekt av det elementet som regjerer rommet, for eksempel mange ildelementer i sør?

EN INREDOHOLIC sa...

Hej Anonym Norska! Vad gullig du är som vill länka till mig :)

Ja ja arbetar efter Bagua och kommer ta med det i min feng shui skola.

Ja, det är viktigt att ha alla element represnterade i ett rum. Även om sen det ligger i området kärlek. Det handlar då om att ytterligare lägga till ex 2-samhet eller röd. Det kommer mer på skolan. KRAM Jannice

sara sa...

jag älskar att läsa din underbara blogg. jag är en tjej på 19år som läser inredning/design på gymnasiet, jag undrar vilken väg du har gått, utbildning, kurser?

Related Posts with Thumbnails