onsdag 19 augusti 2009

Följ med på en konsultation

Igår hade jag en kund här på färg- och stilanalys. Hon kom ända ifrån Gävle! Snacka om långväga besök :) Tänkte visa er hur det ser ut här hemma när jag tar emot kunden :)
X
Först tar vi en kopp kaffe, och en hembakad (hmpf..) kanelbulle. Pratar lite om vad färg-och stilanalysen handlar om. Vad man vill ha uppnå med konsultationen. Hur man uppfattar sin stil, klädsel och make up idag.
X
Därefter mäter jag alla vackra former :) och tittar på ansiktsform, kroppslinjer, bystmått, stuss, ja allt. Efter det får kunden svara på frågor för att lättare hitta sin stil. Sedan går vi igenom de "problemområden" man vill ha hjälp med att dölja, och det man vill framhäva.
X
Därefter kommer vi till färganalysen. Där jag med färgkorten (bild ovan) tar fram den exakta färgen på hud, hår och ögon, samt ett hue value. Jag visar med tygprover skillnaden på varmt och kallt, och hur ditt ansikte förändras beroende på vilka färger du bär. Genom noggrann dataanalys får du sedan reda på om du är kall eller varm, och graderingen inom detta. Alltså här pratar vi ett datasystem byggt på 4,2 miljoner olika varianter.
X
Avslutningsvis lägger jag en passande make up, och ger sminktips som underlättar, framhäver och gör dig till om möjligt ännu vackrare än när du kom hit ;) Om ca 3 veckor kommer din personliga palett och stilbok hem till dig.
X
Ja, det är ungefär så det ser ut när jag jobbar med styling av personer. Senare framöver hoppas jag även ni kan följa med ut på fältet, ut på mina inredningsuppdrag.
X
Kram

12 kommentarer:

LantlivsAnette sa...

Jaa, jäklars vad du är duktig !!
Som kan så mycket om skönhet och balans..
Jag vill tacka än en gång för tipsen om hur jag ska göra i min hall...flaskskeppet är borta nu, hur tänkte jag egentligen ?? Ett flaskskepp är ju trångt och instängt...
Ha det gott
Kraaam Anette

LantlivsAnette sa...

Hallojsan igen, såg att vi kommenterat ungefär samtidigt hos varann...
Feng shuin går bra, jag har följt dina råd...men du skrev att jag skulle kunna ha något där i hallen som påminner om vart jag vill komma,nåt som tar för sig..Power..men jag kommer inte på nån sån symbol..har funderat o funderat..vad föreslår du ?
Jag har vatten där, i en fin vas med blommor i, ljuslyktor..
Kraaam Anette
P.s Du, svara om du har tid, jag vet att du har så mycket omkring dig...

Jenny sa...

Ser UNDERBART UT! Det är verkligen harmoni man känner när man ser dina bilder. Jag kan bara tänka mig att dina kunder tycker det är ren njutning. Nu får du säkert kunder från utlandet också *fniss* KRAAAM!

annainreder sa...

Du är för härlig, vilka fina bilder!
Jag fick ingen kanelbulle? Fniss!
Kram Anna

johanna sa...

Hej
Här är allt bara bra!! Hoppas allt är lika bra med dig.
Du är så otroligt duktig o vilka underbara bilder du tar!!!
Stor kraaaam

StrandviksVillan sa...

Vilket spännande jobb du har och det måste verkligen vara kul att kunna hjälpa andra så personligt.
Ann-Christine

Proforma sa...

Jag känner igen en del av detta när jag var och gjorde färganalys men hon hade inte varianten med data. Jag tror hon var av den gamla skolan för enligt henne fanns det bara 4 årstider, inga graderingar där emellan.
Tack snälla för din grattishälsning!

Ha en fin dag!
Kram Irene

Fru Inredning sa...

Vad kul att få en liten inblick:)
Hoppas du får en bra dag.
Kram Kristina

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Hihi...det var såklart vatten jag menade:)

Vad roligt det verkar det du gör!
Susanne

Helt Enkelt sa...

Åhh, så mysigt det ser ut!

Tänk att få ägna sina dagar åt att glädja andra =) Måste kännas bra!

Vill passa på att TACKA för en inspirerande blogg, jag lär mig massor =)

Kram A-M

Pssst... tävling hos mig...

S o F sa...

Mysigt var ordet - där hade jag gärna suttit Jannice, och blivit om"pysslad" av dig.

I färganalyspriset hade även ingått:

1. Att få träffa denna gulliga J. 2. Att få vistas i gulliga J´s harmoniska hem. Vilka bonusar! :)

Trevligt inlägg!

Ha det gott där nere i vackra Råå!

Karin Bj sa...

Hej Jannice! Vad roligt att läsa om hur det går till. Det där vill jag göra vid lämpligt tillfälle och då skulle du vara det självklara valet. Jag läser din blogg varje glad och är så imponerad av att du bytt jobb och satsar på något som du verkligen verkar brinna för. Verkligen inspirerande... Tänker ofta att det vore skoj att ses över en fika, jag bor ju inte så långt bort! Stor kram till Jannice!

Related Posts with Thumbnails