tisdag 11 augusti 2009

Höstens trender

Trend inom inredning är mer av intresse för mig i frågan om vilket håll vi människor närmar oss balans i livet och oss själva. En trend föder som bekant en modtrend och det är intressant att se hur vi människor blir berörda av konjunkturens svängningar, klimatförändringar, valutakurser och annat aktuellt. Häng med på mig på min trendrapport!!
X

- Höstens färger är brunt (tänk mörk choklad, kaffe, kakao), purpur, ljunglila, vitt men även färger som senap, petroleumblått, smaragdgrönt, jade, mynta, akvamarin fungerar fint.

- Höstens bruna färger är riktigt tacksamma eftersom de båda ger tyngd och framhäver detaljer i ditt hem. Brunt "jordar" inredningen.

- Brunt kommer i massor som basfärg, tillsammans med vitt.
X
- Dovare toner
X
- Trendigaste just nu är supermatta färger på väggarna. I like!
X
- Väggar och snickerier i samma ton

- Trenden pekar bort från stora mönstrade väggar mot lugnare mönster och solitärer.

- Folklore, á la ryska stilen blir stort!! Madonna var så klart först med att bära babushka sjal på konserten i söndags!

- Den strama loungestilen med fondväggen i fokus är nu borta, men möblerna fungerar fint. Addera personliga ting och olika material för att mjuka upp.

- Tänk mer nordisk boheme, fast med lyxiga tillägg. Kanske blir det som Gynning tillsammans med Expressen bloggat om, en stark tro på Gypset Style i modevärlden. Jag tror det även kommer bli aktuellt inom inredning. I like!

- Detaljer i sammet och siden. Varför inte en siden eller sammetskudde som finns i både lyxiga designbutiker, men nu även på Åhléns.

- I vacker kudde istället för 10. Städa gärna undan en hel del prylar, framförallt det som är intetsägande eller alltför mycket knalltig och kitsch.

- Guld och koppardetaljer

- Djurmönstrat, varför inte en zebramönstrad kudde?

- Lyxig mjuka material, unna dig en mohair plädar eller varför inte en i cashmir?

Sammanfattningsvis så är det fortfarande kombinationen av allt som är den stora utmaningen. Att samla saker från olika stilepoker och blanda kontraster utan att det blir för plottrigt. Det har blivit en trend att styla ner för att få hemkänsla snarare än att än att inreda ett hem som går att datera nästan på månaden. En udda stol eller en brokig kudde är perfekt sätt för att åstadkomma denna känsla.

Skippa citroner i en skål och vita liljor i en vas, och våga köpa hem ett fång med nejlikor om det nu är din favoritblomma. Du behöver heller inte en köpa en Madonna för att få den fransk-danska stilen. Gör det personligt! Förstår ni vad jag menar? Sluta "homestaga" ditt hem, gör det istället till din fristad, där det finns möjlighet att kura in sig, samla kraft och energi, skapa, njuta och umgås.

Kram

14 kommentarer:

Lilla huset på prärien sa...

Hej Jannice! Vad bra sagt det där. Det är så himla häftigt med personer som vågar inom inredning och gör det som de själva vill o tycker om. Som Joacim Bengtsson som jag var hemma hos tex - han hem var helt galet faktiskt men jag gillade det så för att det var så mycket av HONOM i inredningen. Super!

Själv bytade jag nyligen ut en lampa i vardagsrummet som jag inte känt mig helt nöjd med och när den nya kom på plats kändes det helt plötsligt så RÄTT - mer Jenny liksom :)

Kram Jenny

Fru Inredning sa...

Bra sagt, man ska själv trivas i sitt hem och ha saker omkring sig som man mår bra av:)
Ha en toppendag.

Kram Kristina

Helt Enkelt sa...

Att hitta sin egen stil kan vara svårt. Det är lätt att falla för det som är "inne" just nu.

Visst, jag blir också påverkad och kan impulsköpa något som sen åker ut efter två dar... Men jag återvänder alltid till min personliga bas, som för vissa kan verka lite "färglös" kanske.

Gillar dock lila, inte för stark, lagom, så snyggt till svart o vitt :)

Kram A-M

[room] by sofie sa...

Såå bra skrivit, skapa ditt egna hem! Stilebens med personliga saker...kan det bli bättre? Tavlor och annat som man trivs att ha runt sig. Det gör hemmet sååå mycket mer intressant!

Kul med trendspaning :)
Tänkte klicka hem lite purpur-färgade handukar (..H&M home) till badrummet...verkar ju som den mörklila trenden fortsätter!!!

Ha en fin dag tjejen!
KRam Sofie

Mamma Millan sa...

hallojs, otack för alla inredningstips!!!

brunt o lila o olika nyanser passar mig perfekt nu till hösten..gillar lite murriga kulörer när det blir mörkare!!!
ska byta ut filtar, ljuslyktor o kuddar mm ...gör ju en hel del då:)

kram Millemamsen♥

Anonym sa...

Ja just det! Kunde inte sagt det bättre själv, när ska folk inse att hemtrevnad INTE går att KÖPA??
Slår ett slag för antikaffärer, loppisar, second-hand och ....blås liv i din egen kreativitet!!!
Mormor

Snickaregården sa...

Bra sagt det där om att skapa sitt eget hem. Men att hitta sin stil kan vara lite svårt ibland. Själv går jag gärna efter vad jag tycker är snyggt och praktiskt med barn och hundar i familjen.
Kram Maria

Anonym sa...

Du är så klok och du har så rätt!
Tack för alla fina tips. Hoppas det snart kommer en kurs. Kanske har du även något bra boktips att bjuda på?

Kram Christin i Billeberga

Grodmamman sa...

Gillar det där med att man ska skapa sitt eget hem. Jag gillar inte för mycket "plotter" utan vill ha det ganska sparsmakat hemma. Samtidigt vill jag ju att det ska synas att folk bor här!:)
Gillar dina inlägg och man får alltid bra tips!:)
Kram

Hanna sa...

Bra tips.
Hanna

milla-andante sa...

Åh, vad bra skrivet det sista!
Spännande att se hur våra hem förändras med åren, man tror ju nu (som alltid) att DET HÄR vill jag ha resten av livet (jojo..)
Så kul och intressant inlägg!!
Kram

Allt o Inget Med Jeanette sa...

Vilket härligt inlägg!
Du beskriver så bra o med så fin känsla!!
Ska läsa inlägget igen o bara njuta!

Jeanette

kardemumma sa...

Spännande med trender...att se vilket håll vindarna blåser...
Själv åker jag till Formland på fredag och insuper lite inspiration.
Idag fick jag lite info vad Odd Molly kommer med till våren. Spännande tider!
Kramar C

H A N N A S - F O R M sa...

Heeeej!!! ÅÅÅ, måste komma tillbaka hit i morgon och titta ordentligt...du gör så härliga inlägg...

Ja, du får svära, det har jag oxå gjort...han var inte bara söt...han var/är FRUKTANSVÄRT snygg..och har en fantastisk utstrålning..

Ha det gott!
KRAM
hanna

Related Posts with Thumbnails