torsdag 20 augusti 2009

Hur sätter ni tonen?

Är lite nyfiken på er där ute?? Vilka färgtoner kommer ni jobba med därhemma i höst och vinter? Hur gör ni för att boa in er den murriga och kalla årstiden? Låter ni det vara som det är? Tillsätter ni grövre gardiner, fler mattor och andra kuddar?
X
Själv tar jag fram fårskinnen, lägger fram gosiga plädar, mer levande ljus, fyller på min Korbokorg med ved och byter ut den blåvitrandiga lätta stilen på övervåningen till lite mustigare varmare toner. Vilka vet jag inte än? Är sugen på en riktigt go pläd att slänga lite nonchalant på sängen. Den här bilden och färgsättningen inspirerar mig. Underbart vacker! Bild från Graham & Green.
X
Kram

14 kommentarer:

Lilla huset på prärien sa...

Hmm... ingen aning faktiskt. Jag behåller mycket av mina saker som de är faktiskt. Däremot blir det mer tända ljus här och där. Några plädar från Klippan åker fram också! :)

Vilken härlig lunch du hade idag!

Kram Jenny

Jennyshemochharmoni sa...

Jag behåller nog mycket men lite andra kuddar och plädar blir det nog, och mer eldning av både ljus och kakelugn såklart :) Håller med om fällarna också. I år tar jag fram de gråa för att passa in min nya stil ;) KRAM till dig!

SussiLibySweden sa...

Hej!

Det blir lite andra kuddar i soffan, plädar kommer fram i andra färgtoner.

Byter gardiner som är lite kraftigare än de skira jag har i kök och vardagsrummet.

Har mycket vita färger på textiler som nu får lite mer ljusgrå inslag istället.

Fårskinnet kommer fram. Mycket värmeljus och ljus tända överallt... ja man vill bona in sig mer nu när det blir lite kallare och mörkare ute.


Hej från Anneli...SussiLi...

Proforma sa...

Jag har faktiskt det som det är! Jag byter inte efter årstider utan mer när jag vill ha en förändring! Klart, mer tända ljus blir det och ett fårskinn hade gärna fått landa hos mig :)
Kram Irene

Anna-Malin sa...

Av någon anledning drar jag lite åt det marockanska hållet på hösten. Mer mönstrade kuddar i soffan, gärna åt det lila hållet, vackra lite större lyktor.
Sen tycker jag att jag kräver mer trä, det ljusa tonas ner.. Ja, ungefär så.

Min renfäll har faktiskt legat framme sen i våras. Det är väl det där norrländska i mig. Den hårar dock nåt rent enormt, men det är det värt.

Kram A-M

Grodmamman sa...

Har aldrig ändrat så mycket tidigare, men nu när man läser bloggar så ändras det lite mer!:) Tänkte sy lite nya kuddar och laddar ljusstakar och lyktor igen.
Såg den där "datakudden" du visar i ett tidigare inlägg och tänkte att man borde ha en sådan. Nu när du testat så kanske det blir en här också!:) Frågan är bara när jag ska hinna med en tripp till IKEA.
Kram

LantlivsAnette sa...

Halloj goa du !!
Tack för tipsen, jag har skrivit ner allt det du råder mig till, i min fina bok..jag ska genast sätta igång och greja...
Jaa, hösten är en tid då man vill boa in sig, mustigare färger och mera textilier..vilken fin bild du visar oss..
Tack snälla du för att du tar dig tid med mig..
Kraaam Anette

Jessica Fotograf sa...

Hej min vän,

Härlig murrig bild du visar oss idag!

Här hemma blir det nog väldigt avskalat denna höst. Är mest inne på vita nyanser med lite svart och grått till. Men det växlar lite så vi får se vart det slutar :)

Stor kram Jes ♥

Unknown sa...

Blir nog andra kuddar och plädar och massa ljus :)
Kram Maria

Caroline/drömlägenheten goes radhus sa...

Plommon, plommon och lila blir mina färger i hememt i höst!

Kram Caroline

Anna Inreder sa...

Jag håller nog kvar vi det jag har och tar in lite fler ljus, kuddar,plädar och allt annat som haör mörkret till!
Underbar bild!
Kramis Anna

Anonym sa...

Hos mig byter jag ut alla gardiner i vitt till mer varmare ljusa nyanser. Plockar in hösten i form av blommor och rönn och annat och dekorerar med.
Jag vill att mitt hem ska kännas ombonat, mjukt och varmt när det blir kallt och mörkt ute.
Går helt på den magkänslan.
Men än är de varmt med ljusa dagar så hösten för mig börjar i oktober.
Lena

Ida sa...

Hej! Planen är ungefär som du skrev.. Lite mörkare textiler och småpynt. Laddade upp med stearin och värmeljus på Ikea igår och skall till Stoff och stil imorgon för att leta fina tyger. Kanske till och med byter ut vita skira gardiner mot ljungfärgade.. får se om jag vågar och orkar/hinner. Ska höststyla balkong också imorgon med nyinhandlad ljung, kål m.m.
Så kul att se ditt kollage, jag har en pärm där jag samlar fint, tyger, papper, bilder etc. Men ibland gör det ont att klippa i tidningar. Ha en skön helg, kram Ida

Charlotte sa...

Åh, en sånhär sänggavel drömmer jag om!

Related Posts with Thumbnails