onsdag 13 januari 2010

Kuriosa om huset

Tack alla söta ni för de fina orden om vårt hus!! Otroligt vad gulliga ni är. Christin och några fler av er ville veta lite kuriosa om vårt hus. Visst ska ni få det.
D
Huset är byggt 1906 och är ett gammalt sädesmagasin, och längst upp finns den gamla vinschen kvar. Huset är 10 meter högt och ca 100 kvm + biarea. Upp till höger har vi vår takterass. Vår lilla egna oas, då vi inte har någon trädgård, mer än kullerstenen utanför och stranden om husknuten då förstås :)
X
Vet ni varför vi inte har någon trädgård? På 30-talet så spelade farbrorn som bodde i huset bort trädgården på poker till grannen. Jag har föreslagit för Jonas om vi inte skulle knacka på hos grannen och spela ett parti poker med trädgården som insats.
D
Så här ser det ut från takterrassen en solig sommardag! *drömmer mig bort och längtar*. På andra sidan kan man ana en svag kustlinje som är Danmark. Verkar varit varmt denna dag, brukar synas tydligt.
X
Kram
Jannice

12 kommentarer:

Soform sa...

Wow vad fint ni bor! Verkligen pittoreskt och mysigt. Vilket läge! Själv får jag nöja mig med ostört läge med utsikt över en kohage. Inte fy skam det heller, särskilt med tanke på att jag bor hyffsat centralt! ;)

Henricks tankegångar sa...

Ser helt underbart ut!! / H

Stämningsfullt sa...

Helt fantastiskt!!
Jag tycker att ditt hus är mycket finare än det du bloggade om härom dagen (som var till salu)!

purple area sa...

Otroligt att man tog så hårt på något sådant som pokerspel förr. Det hade ju ingen gjort idag. Undrar hur det praktiskt gick till, kom grannen intraskade och började staka ut sin nya tomt dagen efter eller..

•lotta på solrum• sa...

gud så fint ni bor! och vilket vackert hus. att grannen spelat bort trädgården på poker var ju lite trist, men hellre det än att han sålde den till kommunen som ska anlägga en stenkross där, eller liknande....:-)

milla-andante sa...

ALLTID så kul att titta in här! Huset ni bor i är ju helt fantastiskt och med den utsikten!!!
Och reportage med ev. framsida.. gud så roligt!!
Kram

Therése sa...

Vilken härlig oas - kan bara tänka mig hur härligt det är att sitta på den terrassen med ett glas kallt vitt vin och njuta i solen! :-)

Birgitta sa...

Det läget går ju inte av för hackor!
Såg du "Såld på hus" igår? Ett av husen låg utanför Helsingborg med sandynerna utanför.

Proforma sa...

Så charmigt och så idylliskt det ser ut! Jättefint!
Kram Irene

Elin sa...

Otroligt fint, gillar verkligen gamla tegelhus!

lilla.u sa...

OOOOh wow! Vilket drömläge att bo på! Jag undrar var ni bor? Var dessa helt fantastiska hus ligger? Vi är sugna på att göar en sk down shifting och flytta mot skåne-land. Vi letar nu fina områden att bo.

Tack för fin blogg!

Anonym sa...

What a wonderful home you have!!! And in one of my favorite cities in Sweden! I look forward to seeing you in "Allt i Hemmet" :)
Ebba

Related Posts with Thumbnails